Afbeelding

Oud en Nieuw

Column 587 keer gelezen

Deze week - tussen Kerst en 'Oud en Nieuw'- is een ideale tijd om de tussenbalans op te maken. Hoe kijkt u op dit jaar terug? Eens even de tijd nemen om terug te blikken en vervolgens vooruit te blikken, kan heel nuttig zijn. In deze snel veranderende wereld is het een kunst om in de kracht van jouw talenten bezig te blijven. Voordat je het weet vraag je jezelf zomaar af: "Wie heeft er m'n kaas gepikt?"

Het is onvoorstelbaar hoe groot percentage mensen niet blij zijn met hun werk, vrijwilligerswerk of in relaties. Aanvankelijk is men vanuit passie ergens aan begonnen, maar gaande de tijd is het percentage 'corvee' alsmaar gegroeid, waardoor veel als een verplichting is gaan voelen. Dat kan ook anders. Als je weer terug in je passie wilt komen, dan moet je teruggaan naar jouw eigen DNA. Welke talenten heb je? Waar word je blij van? En wat maakt bij jou de accu vol? Dat zijn doorgaans allemaal dezelfde zaken. Ben je nog in de kracht van jouw talenten bezig of heb je voor 2017 het roer drastisch om te gooien? Het begint met een goed gesprek. Thuis of op het werk. Hoe worden we weer blij van elkaar en wat is daar voor nodig?

Op de één of andere manier doen of durven we dergelijke gesprekken nauwelijks aan te gaan, totdat een werkgever je ineens ontslaat of je het zelf beu bent en dan per direct iets anders wil gaan doen. Het kan echter ook met minder stress. Door er gewoon eerder transparant over te zijn. Als je er open over bent, gaat de ander je doorgaans graag helpen. Zo niet, dan heeft het toch geen nut om met tegenzin verder te gaan. Dus wat houdt je tegen? 2017 wordt een jaar met nog snellere veranderingen dan hiervoor. Durf ja te zeggen tegen dat wat bij jou past en nee te zeggen tegen dat wat jou niet past. Dat is al de eerste stap voor een goed begin van 2017.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant