Futureland is een van de genomineerden.
Futureland is een van de genomineerden.

Genomineerden ‘Leukste uitje van Zuid-Holland’ 2017 bekend

Actueel 231 keer gelezen

Tien uitjes zijn in de race voor de titel 'Leukste uitje van Zuid-Holland 2017'. Tijdens de ANWB-verkiezing voor het leukste uitje brachten ANWB-leden in totaal 50.000 stemmen uit op het uitje dat zij het meest waarderen, zowel voor de landelijke als provinciale verkiezing. Wie de winnaars zijn wordt bekend gemaakt op dinsdag 10 januari 2017 tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Jaarbeurs in Utrecht. 

De top 10 van genomineerde uitjes in Zuid-Holland (in willekeurige volgorde):

  1. Futureland op de Maasvlakte Rotterdam
  2. Miniworld Rotterdam in Rotterdam
  3. Wellnessresort Elysium in Bleiswijk
  4. De Mekkerstee in Ouddorp                                          
  5. Vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn                     
  6. Plaswijckpark in Rotterdam
  7. Naturalis in Leiden
  8. Mariniersmuseum in Rotterdam
  9. Archeon in Alphen aan den Rijn
  10. SnowWorld Zoetermeer in Zoetermeer

Voor de landelijke verkiezing van het 'Leukste uitje van Nederland' nomineerde de ANWB 28 uitjes. Diergaarde Blijdorp, het Mauritshuis, Madurodam, Attractiepark Duinrell en de Euromast dingen mee naar de eerste prijs in de landelijke verkiezing.

De ANWB organiseert de verkiezing van het 'Leukste uitje van Nederland' voor de zevende keer. Vorig jaar werd  Wellnessresort Elysium het 'Leukste uitje van de provincie Zuid-Holland'. De Apenheul in Apeldoorn werd het 'Leukste uitje van Nederland'.

De verkiezing van het 'Leukste uitje' is onderdeel van het Land van ANWB. Op www.landvananwb.nl zijn duizenden verrassende dagjes uit te vinden. Dankzij de inbreng van bezoekers is en blijft het Land van ANWB dé plek waar iedereen in Nederland het perfecte dagje of avondje uit of weekend weg vindt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant