Zondag kwam Remy Vasseur als eerste over de meet tijdens de elfde editie van de Spijkenisser marathon. Fotografie: Peter de Jong.
Zondag kwam Remy Vasseur als eerste over de meet tijdens de elfde editie van de Spijkenisser marathon. Fotografie: Peter de Jong.

Marathon Spijkenisse prooi voor Remy Vasseur

Sport 560 keer gelezen

Spijkenisse – Vandaag werd voor de elfde keer de marathon van Spijkenisse gelopen. Ging de editie van vorig jaar nog gebukt onder zware omstandigheden met windkracht 6, dit jaar waren de weergoden de organisatie gunstiger gezind. Op de wedstrijddag zelf meldde Erwin Harmes uit Zeeland zich. Hij wilde graag met de tot dan toe beste kanshebber, Remy Vasseur de strijd aan om het parcoursrecord te lopen. De winst ging naar Vasseur en het record ging er niet aan. De Vlissinger kwam als snelste in 2'37"21 over de meet. Twee minuten sneller dan Erwin Harmes 2'39"34. Brons was er voor Pascal van Norden uit Gouda in 2'40"28.

Alex Hordijk

Bij de dames meldde de enige deelneemster die onder de drie uur kon lopen, Amy van den Broeke, zich afgelopen week af. De winst ging naar Jorieke Casteleijn uit Zeewolde in 3'16"08. 'Het is mijn eerste marathon die ik loop en ik win direct. Ook nog onder de tijd van drie en half uur die ik graag wilde', meent Casteleijn voordat zij huilend in de armen van haar schoonouders valt. Over de reden van de tranen wil ze niet uitweiden, ze wil genieten van de marathonwinst. Tweede bij de dames werd Brooke Brown-De Boer uit Dordrecht, brons was er voor Irma Oosterman uit Spijkenisse.

Veel vrijwilligers
Ook dit jaar had de marathoncommissie van Atletiek Vereniging Spark weer veel vrijwilligers ingezet. Dat weet Leen Kok, die dit jaar een stapje terug deed. Jarenlang was hij betrokken bij de organisatie van het evenement en dit jaar stond hij ook als vrijwilliger op een post. 'Het evenement draait op de vrijwilligers. We zetten vandaag 250 man in, om alles in goede banen te leiden, zowel op het complex als tijdens het parcours zijn deze mensen nodig', weet Kok te vertellen.

Route ongewijzigd
Vorig jaar tijdens het tweede lustrum van het evenement werd de route van de marathon enigszins gewijzigd. Die wijziging was vooral het betrekken van het Centrum van Spijkenisse voor het grootste ééndaagse sportevenement van Voorne Putten. 'Het gaat allemaal in goed overleg. Met de winkeliers is afgesproken dat de Voorstraat in Spijkenisse niet wordt gebruikt voor de kerstmarkt. Daar gaan de lopers van de halve marathon overheen. Vorig jaar hebben we voor de eerste keer het Centrum van Spijkenisse erbij betrokken, dat is door de lopers als erg positief ervaren door zowel de lopers als de winkeliers', gaat Leen Kok verder.'Helaas hebben we wel geconstateerd dat het fietspad aan de Elementenweg open lag, maar daar wordt nu over het voetpad gelopen, dat is iets minder breed', waarmee dat probleem ook was opgelost.

Geridderd
Voordat de marathon van dit jaar werd verlopen had de organisatie nog een verrassing in petto voor vrijwilliger Piet Suijker. Hij is een manusje van alles bij Spark. 'Wat doet u hier, het startschot komt toch van wethouder Hamerslag', zei hij tegen Burgemeester Salet. Niet veel later wordt duidelijk dat Suijker voor zijn verdienste bij Spark werd geridderd in de orde van Oranje Nassau.

Wedstrijdelement
Naast de hele en de halve marathon werd er ook nog gelopen over vijf en tien kilometer. Bij de mannen ging op de hele marathon de overwinning naar Remy Vasseur uit Vlissingen. 'Het was zwaar voor me. Ik voel me helemaal niet fit sinds gisteren. Dan loop je met Erwin Harmes, we kennen elkaar door en door en meestal weet hij te winnen. Ik kwam pas op 36 kilometer bij hem. Toen ben ik erover heen gegaan en ik kon dit keer winnen', meent Vasseur na de zege in Spijkenisse. Alle uitslagen over alle afstanden kunt u vinden op www.spijkenissemarathon.nl .

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant