SC Botlek in slotfase uit de beker gegooid door SVS

Sport 561 keer gelezen

Capelle aan den IJssel – SC Botlek heeft de bekerstunt van vorig seizoen niet kunnen herhalen. De derdeklasser uit Spijkenisse behaalde toen de halve finale, waarin het tegen Nieuwenhoorn misging. Dit seizoen reikte het team van scheidend trainer Richard Koutstaal tot de achtste finales, daar strandde het op SVS, 3-2 (1-1).

Op sportpark Schenkel kwam SVS op voorsprong, maar nog voor de thee was het John Ackon die de ploegen weer naast elkaar bracht. Direct na de thee was het Jordy de Winter die SC Botlek op voorsprong bracht, maar na een uur kwam de gelijkmaker. SVS bleef in de winst geloven en scoorde zes minuten voor tijd de winnende treffer.

Na rust achteruit spelen
´We kwamen na rust snel op voorsprong en toen ging het mis aan onze kant. We liepen toen meer achteruit te spelen. Zij gingen daardoor geloven dat het nog mogelijk was. Na de gelijkmaker veranderden wij niet en ging het alsnog helaas mis´, aldus trainer Richard Koutstaal, die aan het einde van het seizoen moet vertrekken bij de Spijkenissers.