Afbeelding

Gezegende kerstdagen!

Column 451 keer gelezen

Het is alweer bijna kerst. Voor mijn gevoel is het jaar 'omgevlogen'. Binnenkort mogen we met elkaar weer toosten op een nieuw jaar. Maar eerst kerstmis. Van het oudste lid van Ondernemersvereniging Nissewaard ontvingen we onze eerste kerstkaart; een foto van Ad Warning met de witte bergtoppen van de Himalaya op de achtergrond. Kerst. Een gezellige tijd. Met muziek van Chris Rea "Driving home for Christmas" of andere bekende 'Christmas songs and carols'. De tijd van de kerstmarkten, kerstpakketten of een kerstdiner in een goed restaurant. Of wellicht viert u deze kerst met familie en vrienden gewoon thuis bij de open haard. Compleet met kerstboom met lichtjes.

Kerst is niet voor niets het feest van het Licht. Kerst is het verhaal van het Licht dat in uw leven wil schijnen. Kerst draait om Jezus. Jezus is dé lichtende Ster. Goed nieuws dus. De Verlosser die onze relatie met God kan herstellen. Ruim 2000 jaar geleden werd Hij in Israël geboren: Jezus die de wereldgeschiedenis veranderde. Op Hem is de nieuwe tijd gebaseerd. Een engel van God verkondigde grote blijdschap, "want u is heden een Heiland geboren, die Christus de Heer is". Jezus vervulde niet alleen toen, maar ook nu harten met blijdschap. Ook nu kunnen u, jij en ik deel hebben aan innerlijke rust en blijdschap die Hij wil geven. Geloof is de sleutel om dit te beleven. Dit is de betekenis van kerstfeest. Immanuel. God met ons.

Kerst is ook een tijd van genieten, bezinning en rust. Misschien bezoekt u wel één van de kerstvieringen die in onze regio georganiseerd worden. In elk geval is deze komende kerstweek een ideale gelegenheid om je te richten op dat waar het in het leven werkelijk om gaat. En hoe belangrijk goede relaties zijn. Iemand schreef op een kaartje: "Kerstmis nodigt ons uit om zelf voor anderen een ster te worden". En dat is ook zo. Als we daarin groeien zal de wereld er in 2017 een stuk beter uitzien. Een prettig kerstfeest toegewenst!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant