Minous en haar moeder zoeken een thuis zonder honden.
Minous en haar moeder zoeken een thuis zonder honden.

Romy en Minous zoeken een leven zonder honden

Actueel 172 keer gelezen

Spijkenisse - Romy, een poes van 9½ jaar en haar dochter Minous een poes van 7 jaar oud zijn afgestaan omdat zij al twee jaar in een schuur woonden vanwege de nieuwe honden in huis.

De uitdrukking 'als kat en hond' bestaat niet voor niets. Katten en honden zijn nu eenmaal heel verschillende diersoorten die op een heel andere manier met elkaar communiceren. Dat maakt het niet altijd makkelijk om elkaar te begrijpen. Het is mogelijk voor een kat en een hond om harmonieus samen te leven. Maar dat ligt aan de introductie, katten die van jonge leeftijd honden zijn gewend hebben daar minder moeite mee dan een oudere kat. Hetzelfde geld ook andersom.
Samen plaatsen
Het is wel sneu voor Romy en Minous die het veld moesten ruimen. Het spreekt vanzelf dat de Dierenbescherming de dames samen plaatst, ze hebben nu alleen elkaar nog. Gezien dat ze nu twee jaar aan het buitenleven gewend zijn geraakt zal een tuin geen overbodige luxe zijn. Liefst zonder kinderen of andere huisdieren. Twee leuke poezen die samen een plekje zoeken.

Interesse?
Heb je veel geduld en een rustig plekje in huis waar ze in hun waarde worden gelaten? Neem dan contact op met het Dierenopvancentrum in Spijkenisse via 088-34 37 130 of kijk op https://ikzoekbaas.dierenbescherming.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant