Afbeelding

Wijziging subsidieregeling publieksbereik archeologie Zuid-Holland

Actueel 684 keer gelezen

De provincie Zuid-Holland hecht grote waarde aan het behoud en beleefbaar maken van cultureel erfgoed. Zij wil het erfgoed graag doorgeven aan volgende generaties. De subsidieregeling publieksbereik archeologie Zuid-Holland vergroot het draagvlak onder de bevolking voor archeologie. Deze regeling is aangepast.

Subsidie aanvragen van 1 januari 2017- 15 maart 2017
De subsidieregeling publieksbereik archeologie is per 1 juli 2016 opengesteld. Met veel enthousiasme is hier op gereageerd en werd het subsidieplafond al snel bereikt. Provinciale Staten is voornemens het subsidieplafond voor het jaar 2017 te verhogen en daarmee in totaal € 200.000 voor de regeling ter beschikking te stellen.

Naast een verhoging van het subsidieplafond  worden rangschikkingscriteria opgenomen zodat meer de nadruk kan worden gelegd op kwaliteit en doelbereik van de activiteiten en prestaties. Daarnaast wordt co-financiering meer gestimuleerd. Ook wordt een aanvraagtermijn opgenomen en worden alle in de periode, 1 januari 2017 tot en met 15 maart 2017, ingediende aanvragen beoordeeld en onderling vergeleken. Zo wordt voorkomen dat geschikte aanvragen niet kunnen worden gehonoreerd, omdat het subsidieplafond reeds is bereikt na beoordeling op volgorde van binnenkomst. Tevens is een aantal voorwaarden en weigeringsgronden aangepast zoals bijvoorbeeld realisatie van de activiteit in hetzelfde jaar als de subsidieverlening.

Subsidie voor de subsidieregeling publieksbereik archeologie Zuid-Holland kan van 1 januari 2017 tot 15 maart 2017 worden aangevraagd. Subsidie wordt uitsluitend verstrekt aan gemeenten, musea, oudheidkamers, historische verenigingen en bibliotheken in Zuid-Holland, universiteiten, archeologische bureaus, archeologen en historici.

De aangepaste subsidieregeling is vanaf dinsdag 20 december te downloaden via https://www.zuid-holland.nl/loket/subsidies/@13858/archeologie-publiek/

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant