Genieten tijdens kaasjesavond
Genieten tijdens kaasjesavond

Weer meer deelnemers Kaarsjesavond

Actueel 334 keer gelezen

Spijkenisse - Gisteravond vond voor de derde keer Kaarsjesavond plaats in Spijkenisse. De belangstelling voor deze avond neemt steeds meer toe. Ongeveer 200 mensen namen de moeite, ondanks het miezerige weer, om met elkaar kerstliedjes te zingen op de markt voor de Dorpskerk.

Rond zeven uur verzamelden zich de eerste deelnemers bij de Boekenberg. Daar waren kraampjes neergezet waar glühwein of warme chocolademelk werd geschonken. Ook konden mensen daar het programmaboekje en een brandende kaars bemachtigen. Ds. Pieter Both zei hierover het volgende: 'Wij, de protestantse gemeente De Brug en de Boekenberg als organisatoren, zien met genoegen dat we klaarblijkelijk voorzien in een behoefte. Mensen vinden het heerlijk om met elkaar kerstliedjes te zingen in aanloop naar Kerstmis. Het doet mij bovendien deugd dat ook bewoners van diverse verzorgingshuizen hier aanwezig kunnen zijn en mee kunnen zingen.'

Rond half acht heette ds. Both iedereen van harte welkom voor de Dorpskerk. Hij werd daarbij onderbroken door de klanken van de kerkklok. 'Die doet het ook weer, na een tijd uit de lucht te zijn geweest', was zijn gevatte reactie. Vervolgens zette het Stedelijk Blaasorkest Spijkenisse de eerste noten in, waarna meegezongen kon worden met de kerstliederen. Bijzonder was het optreden van een koor van kinderen van de basisschool De Rank. Zij brachten drie kerstliedjes ten gehore.

Vanaf kwart over acht verzorgde het Christelijk jongerenkoor Anthem in de Dorpskerk een kerstconcert.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant