Groep 8 had het beste idee. Foto: René Bakker
Groep 8 had het beste idee. Foto: René Bakker

CBS Het Anker winnaar opvoedingsideeënwedstrijd

Actueel 579 keer gelezen

Spijkenisse – Vanmiddag reikte wethouder Dijkman een beker en bijbehorende plaquette uit aan de winnaars van de ideeënwedstrijd van de Week van de Opvoeding. De wedstrijd werd voor het eerst georganiseerd.

Tijdens de dit jaar voor de zesde keer georganiseerde Week van de Opvoeding werd aan groep 7 en 8 leerlingen van alle basisscholen in Nissewaard gevraagd ideeën aan te dragen en mee te denken over hoe de gemeente de 'jeugdwet' zou moeten uitvoeren.

De kinderen van groep 8 van CBS Het Anker wilden graag een plek  in de wijk waar niet alleen gespeeld kan worden, maar waar ook mensen zijn om mee te praten en te luisteren naar problemen waar ze mee zitten. Het winnende idee kwam voort uit een ervaring die de kinderen met een klasgenoot hadden meegemaakt. Zo'n plek als door de kinderen bedacht werd, is al in Maaswijk aanwezig. De activiteiten in Jongerencentrum Maaswijk dat achter het winkelcentrum aan het Vasalisplein ligt, zullen zich naast jongeren ook gaan richten op jongere kinderen. Naast de uitvoering van het idee, de beker en plaquette stond de winnende klas ook nog een andere verassing te wachten. Zij mochten na de prijsuitreiking op school mee naar het jongerencentrum voor een kookles en een kickboksles. Ook kregen ze ter kennismaking een korte presentatie en rondleiding door een van de jongerenwerkers van JOZ.  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant