Korfbalequipe Olympia brengt eerste schaap over de dam

Sport 230 keer gelezen

Rotterdam- Olympia heeft afgelopen zaterdag de hatelijke nul weg gewerkt door de staartwedstrijd in de derde klasse J in Rotterdam tegen Sperwers met een 10-12 (1-6) overwinning af te sluiten.

'We hebben de bovenste vier gehad, dus is het nu zaak om punten te pakken', verklaarde coach Peter Buitendijk, die begonnen is aan de overlevingstocht voor het derdeklasserschap. 'Het is heerlijk om van de concurrent te winnen en zoals in de eerste helft ook nog eens met goed spel en een solide verdediging. Aanvallend had het voor rust nog wat beter gekund.' Toch sloeg de paniek in de tweede helft enigszins toe toen de Olympianen de 1-6 voorsprong als sneeuw voor de zon zagen verdwijnen. 'Gelukkig scoorden we na de 7-7 direct de 7-8, waarna we de wedstrijd niet meer uit handen hebben gegeven. We willen zaterdag thuis tegen het nog puntloze Thor doorpakken.'

Olympia: Lennart Orgers (2 keer), Jason Blakmoor (2 keer), Eline van der Wacht (1 keer), Tanja van Buren (1 keer). Shane van Bree (2 keer), Nadine van der Steen (3 keer), Kros (1 keer), Van de Breevaart (1 keer).