Afbeelding

Voorstel om ophalen grof vuil gratis te houden weggestemd

Politiek 413 keer gelezen

Inwoners die grofvuil willen laten ophalen zullen hiervoor toch moeten betalen. De gemeenteraad stemde tegen het amendement van Nissewaard Lokaal om dit in 2017 kosteloos te houden. Geen enkele andere partij steunde het wijzigingsvoorstel.

De partijen zijn van mening dat de vervuiler moet betalen. Deze opmerking was tegen het zere been van Chris Hottentot van Nissewaard Lokaal. 'Het zijn vaak ouderen of sociaal zwakkeren die het vuil niet weg kunnen brengen. Of je het brengt of laat halen, in beide gevallen biedt je grofvuil aan', zei hij. Volgens wethouder Mijnans wordt er maatwerk aangeboden aan de mensen die het echt niet weg kunnen brengen, maar wat dit maatwerk inhoudt wordt niet openlijk bekend gemaakt en is daardoor niet bekend bij mensen die er gebruik van zouden willen maken.

Akkoord gaan met het voorstel zou inhouden dat iedereen meer moet gaan betalen omdat de verwerkingskosten in januari verdubbelen en de inkomsten uit de kernen vervallen. In Bernisse moest al betaald worden voor het ophalen van grofvuil en volgens de wethouder heeft dat niet geleid tot veel problemen in het buitengebied. In Spijkenisse zijn een paar hotspots bekend.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant