Onder het toeziend oog van de notaris wordt de akte ondertekend. Fotografie: René Bakker.
Onder het toeziend oog van de notaris wordt de akte ondertekend. Fotografie: René Bakker.

Ziekenhuis wil investeren in geïntegreerde zorg

Actueel 192 keer gelezen

Spijkenisse - Vanmorgen is de overeenkomst getekend tussen de gemeente Nissewaard en het Spijkenisse Medisch Centrum, waarmee het ziekenhuis het juridisch eigendom van de grond en het gebouw heeft verkregen. 

Door de onduidelijkheden die er de laatste jaren waren, was het voor het ziekenhuis niet mogelijk om te investeren. Nu kan dat wel. Het bestaande zorgprofiel wordt uitgediept. Recent is al gestart met meer orthopedie behandelingen, neurochirurgie en plastische chirurgie. Ook vinden er gesprekken plaats met zorgpartijen over invulling van dat gedeelte van het pand dat het ziekenhuis niet gebruikt. Namen worden nog niet genoemd, maar er valt te denken aan een apotheek en een aanbieder van revalidatie en ouderenzorg. 

Het gaat goed met het ziekenhuis, dat uit de rode cijfers is. Voorzichtig optimisme is dan ook op zijn plaats, aldus de bestuurders. Het ziekenhuis groeit langzaam, het vertrouwen is terug. Zodra bekend is welke invulling het pand verder krijgt, gaat er verbouwd worden. Een compleet ziekenhuis zal het niet meer worden, althans niet in de nabije toekomst. Het idee blijft dus zorg dichtbij wat kan, ver weg wat moet. Om die reden werken de artsen in het SMC ook in Dirksland en in het Maasstad Ziekenhuis en gaan de ziekenhuizen volgend jaar over op een ict systeem wat het mogelijk maakt om in iedere locatie de gegevens van de patiënt te bekijken.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant