Regiogemeenten gaan samenwerken in maatschappelijke opvang. Foto: René Bakker.
Regiogemeenten gaan samenwerken in maatschappelijke opvang. Foto: René Bakker.

Regio wethouders onderteken convenant maatschappelijke opvang

Actueel 142 keer gelezen

Spijkenisse – Vanmorgen ondertekenden in bibliotheek De Boekenberg zeven verantwoordelijk wethouders van Nissewaard en gemeenten uit omliggende regio, een convenant waarin samenwerking met betrekking tot maatschappelijke opvang en beschermd wonen werd afgesproken.

Wethouders Dirk van der Schaaf (Nissewaard), Hans van der Velde (Hellevoetsluis), Wilbert Borgonjen (Brielle), Gerrit de Jong (Goeree Overflakkee), Peter de Jong (Westvoorne) en Ina van der Werf-Weeda uit Nieuw-Beijerland (namens gemeenten in de Hoekse Waard), ondertekenden de afspraken over de gezamenlijke aanpak met betrekking tot de opvang. Nissewaard neemt als centrumgemeente hier het voortouw in.

Vooraf was een landelijke oproep geplaatst waarin aanbieders die in het veld van maatschappelijke opvang actief zijn gevraagd werd ideeën aan te dragen voor de aanpak dit probleem. Een kleine twintig instanties reageerden. Een selectie van zes aanbieders werden hierna uitgenodigd om vandaag voorafgaande aan de ondertekening van het convenant een korte presentatie over hun ideeën te geven. De gemeenten gaan hierover verder met elkaar en andere partners in gesprek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant