93 procent van de bevolking wil bij Hellevoetsluis horen. Foto: René Bakker
93 procent van de bevolking wil bij Hellevoetsluis horen. Foto: René Bakker

Hoornse Hoofden praten met gedeputeerde

Actueel 105 keer gelezen

Oudenhoorn - De meest betrokken partij in het conflict bij welke gemeente Oudenhoorn nu eigenlijk hoort, zijn de Oudenhoornaars zelf, die hun belangen uitstekend behartigd zien door de vier Hoornse Hoofden. Hun actie en de actie van de inwoners heeft er toe geleid dat de provincie wakker geworden is en er door een vertegenwoordiger van de provincie contact werd opgenomen met de Hoornse Hoofden. Hij vertelde hen dat de provincie er beslist nog mee bezig is en dat het dossier Oudenhoorn zeker niet in de la van het provinciehuis verdwijnt. De provincie doet onderzoek naar de financiële gevolgen van de grenscorrectie en heeft daarover op 21 december een gesprek met zowel de gemeente Hellevoetsluis als de gemeente Nissewaard.

Er werd door de Hoornse Hoofden al maanden om een gesprek met de provincie gevraagd en dat lijkt u ineens te lukken. Gedeputeerde Van der Sande, die de wens tot grenscorrectie in behandeling heeft, komt naar Oudenhoorn. De afspraak is gemaakt voor 16 december. Hij wordt dan wel vergezeld door twee beleidsmakers van de provincie en hij wil graag tekst en uitleg geven over de stand van zaken van ons dossier. Het is de bedoeling dat zij eerst een onderhoud hebben met de Hoornse Hoofden, en daarna om 11.00 uur met de bewoners.

Onrust
Aan de bewoners van Oudenhoorn werd indertijd beloofd dat zij zelf zouden mogen beslissen bij welke gemeente ze zouden willen aansluiten. Nadat de gemeente Nissewaard was gevormd, bleek de invloed van Spijkenisse daarin veel groter dan van de overige gemeenten, zodat die zelfbeschikking met één pennestreek teniet werd gedaan. Dit leidde tot grote onrust in het dorp dat vrijwel tegen Hellevoetsluis is aangebouwd en waarvan de bevolking gebruik maakt van de voorzieningen die Hellevoetsluis biedt. Vrijwel het hele dorp wil niet bij Nissewaard horen en voor hen, gelet op de beloftes, staat nu het geloof in de democratie op het spel,

16 december 2016 – 11.00 uur
Alle inwoners van Oudenhoorn zijn dan ook uitgenodigd om op 16 december om 11.00 uur met dhr. Van der Sande in gesprek te gaan over het grenscorrectiedossier. U bent uitgenodigd aan de Dorpsweg 47 te Oudenhoorn, in de kantine van het nieuwe kantoor van Assurantiekantoor Keijzerwaard. U krijgt daar uitleg over de gang van zaken en u krijgt de gelegenheid tot het stellen van vragen.

Geef u op per mail of per telefoon
De organisatie van dit alles wil graag van tevoren weten hoeveel mensen er naar deze bijeenkomst komen. Stuur daarom een mail naar hoornsehoofden@gmail.com of geef u op per telefoon op nr. 0181-461429

Opkomst belangrijk
De Hoornse Hoofden rekenen op een goede opkomst, zodat ze de gedeputeerde kunnen laten zien dat de grenscorrectie (nog steeds!) leeft in Oudenhoorn en 93 procent van de inwoners nog steeds graag een grenscorrectie willen naar Hellevoetsluis. Natuurlijk realiseert de organisatie dat het tijdstip niet geweldig is voor werkende menen en niet iedereen aanwezig kan zijn, maar ze heeft er toch voor gekozen om deze kans te gebruiken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant