Dénis Wiering wordt gefeliciteerd door burgemeester Salet. Fotografie: René Bakker.
Dénis Wiering wordt gefeliciteerd door burgemeester Salet. Fotografie: René Bakker.

D'66 raadslid Dénis Wiering beste debater Nissewaard

Actueel 447 keer gelezen

Spijkenisse - Dénis Wiering mag zich de beste debater van 2016 noemen. Hij ontving woensdag uit handen van voormalig raadslid Arjun van der Dussen de fraaie glassculptuur die bij deze uitverkiezing hoort.

Volgens de jury bestaande uit Martin Marcus en Theo Teitsma laat de winnaar zich de kaas niet van het brood eten en kwam hij tijdens de vergaderingen ook regelmatig met gewaagde moties en voorstellen, die hij met verve verdedigde.Naast Dénis Wiering waren ook Wouter Struijk (de winnaar van vorig jaar), Alexander Scheek, Bart Overgaauw en Mia Sliwinski genomineerd.

De prijs werd vorig jaar voor het eerst uitgereikt. Niet ieder raadslid kon toen de scherpe kritiek van de jury waarderen maar dat weerhield ze niet om de raadsleden dit jaar toch wat tips te geven over het uiterlijk, nu de mogelijkheid dichterbij komt om de vergadering niet alleen met geluid maar ook met beeld te volgen.  Het is dan wel prettig voor de kijkers dat de politieke partijen wat duidelijker herkenbaar zijn. De adviezen varieerden van snel gesneden pakken tot een bezoekje aan de kringloopwinkel. Kappersbezoeken mogen niet ontbreken, de kauwgum en de droppot wel. Ook kregen de fractievoorzitters te horen zich wat meer op de voorgrond te begeven en zich niet achter de fractieleden te verschuilen.

Af en toe ziet de jury enige discussie tussen de raadsleden maar veel is het niet. Als dan ook de schrijvende pers genegeerd wordt en geen tafel beschikbaar gesteld wordt, wordt het heel aanlokkelijk om de bestanden te beluisteren bij kaarslicht en een glaasje.

Juryvoorzitter Martin Marcus gooide ook nog een balletje op voor de onafhankelijke republiek Voorne-Putten, die alleen bereikbaar is met de pontjes, gemaakt van de bruggen die beter omgesmeed kunnen worden. Zo wordt Voorne-Putten een echt eiland, met een eilandraad en een president. Die laatste positie ziet hij wel ingevuld worden door Cees Vingerling, die immers iedereen op Voorne-Putten wil verbinden. 

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant