Foto: René Bakker
Foto: René Bakker

Gehele raad wil onderzoek verplaatsing windmolens

Politiek 295 keer gelezen

De windmolens bij Geervliet en Heenvliet blijven de gemoederen terecht bezig houden. De Rotterdamse fracties van de VVD en PvdA hebben onlangs een motie ingediend om onderzoek te doen naar de verplaatsing van de windmolens. Deze motie heeft het helaas niet gehaald, maar werd gesteund door een deel van de Rotterdamse raad.

Nu heeft de voltallige raad van Nissewaard, bij monde van Martin Polder (ONS), aan wethouder Christel Mourik gevraagd om uit te zoeken wat verplaatsing van de molens kost, hoe de diverse betrokken partijen er over denken en wat de consequenties zijn voor de diverse partijen. De wethouder heeft toegezegd het onderzoek te zullen opstarten maar geeft wel aan dat het niet de bedoeling is dat de molens straks op grondgebied van Nissewaard staan.

De VVD is blij met het onderzoek omdat de gemeenteraad haar krachten hiermee bundelt om zich in te zetten voor de bewoners van Geervliet en Heenvliet. Daarnaast blijft de VVD Nissewaard uiteraard ook in gesprek met de Rotterdamse VVD-fractie en de fracties in de Provinciale Staten en de Tweede Kamer. Het helpt deze zaak enorm als de andere partijen die in meerdere politieke organen vertegenwoordigd zijn hetzelfde doen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant