Foto PR
Foto PR

Beleef een magische Kerst in Spijkenisse

Actueel 1.145 keer gelezen

Spijkenisse - Van 17 t/m 24 december verandert het centrum van Spijkenisse in een magische Kerstwereld.

Als op 17 december om 16.00 uur de burgemeester samen met de wethouders de lichtjes van de negen meter grote kerstboom op het Theaterplein ontsteekt, gaan op drie pleinen in het centrum, naast het Theaterplein ook het Kopspijkerplein en het Uitplein, de lichtjes aan van vele chalets en ervaart u idee op een Duitse Weinachtsmarkt te lopen.

Zodra de deuren van de chalets zich openen ontvouwen de heerlijkste geuren zich over de  pleinen en prikkelen ze de smaakpapillen. Neem plaats bij een van de statafels (met een afdakje) die uitnodigen tot het nuttigen van de diverse heerlijkheden die passen bij de tijd van het jaar. Geniet van heerlijke wijnen en bieren, waaronder ook diverse Duitse merken, glühwein, braadworst, poffertjes, wafels, hamburgers en uiteraard oliebollen. Zelfs de uit Duitsland bekende gepofte appels ontbreken niet.  De horeca ondernemers uit het centrum weten wat lekker is en laten u daar graag van mee genieten.

Naast de culinaire invulling, vindt u op de Kerstmarkt ook chalets met Kerst gerelateerde artikelen zodat u de laatste versiering voor de boom kunt kopen of nog net een extra kandelaar om de Kerstsfeer te verhogen. Geen tijd om zelf een Kerststukje te maken? Op de Kerstmarkt kunt u deze uiteraard kopen, net als de laatste cadeautjes voor onder boom.

In de weekenden is er volop entertainment om de sfeer te verhogen. Zo zijn er Kerstlopers en een Kerstband, maar loopt er ook een Dickensfiguur rond. Daarnaast zijn er de 17e december een arrenslee en een grote opblaasbare Kerstman en kunt u de 18e Rudolph tegen het lijf lopen. Voor de kinderen staat er op het Theaterplein een authentieke zweefmolen en een Kerststal. Zaterdag de 17e vindt eveneens in het centrum de Santa Run plaats.

Kom naar het centrum van Spijkenisse en ervaar de magische sferen; loop van plein naar plein. Omdat er zwak alcoholische dranken geschonken worden, zijn de pleinen afgezet met kerstbomen. Op alle pleinen zijn de al genoemde statafels vuurkorven aanwezig om de sfeer te verhogen en uw verblijf aangenaam te laten verlopen.  De winkels zijn geopend op zaterdag 17 december tot 19.00 uur, zondag 18 december t/m dinsdag 20 december volgens reguliere openingstijden, woensdag 21 december t/m vrijdag 23 december tot 21.00 uur en op zaterdag 24 december tot sluiting. Als het gezellig is, mogen de chalets tot 21.00 uur open zijn maar dan gaan echt de deuren dicht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant