Fotografie: René Bakker
Fotografie: René Bakker

Ook Oudenhoorn door Sint en Pieten bezocht

Actueel 258 keer gelezen

Oudenhoorn – Sinterklaas had het druk vandaag op deze laatste zaterdag voor zijn verjaardag. Toch nam hij vanmiddag ook de tijd om met een aantal Pieten de kinderen van Oudenhoorn te bezoeken.

De intocht van de Goedheiligman, op een mooie wagen getrokken door twee Belgische paarden, leidde door zowat alle straten van het kleine dorp. Ondertussen werd door het muziekkorps vrolijke Sinterklaasmuziek gespeeld. Onderweg ontstond nog een beetje paniek: Een meneer, bewoner van de B. de Zeeuwstraat, werd door één van de Pieten over de schouder gegooid en bijna in de zak gedaan die door een andere Piet daarvoor al gereed gehouden werd. Door te beloven dat hij nooit meer stout zou zijn, liep alles met een sisser af. Bij aankomst bij De Nieuwe Meent, stonden enkele Pieten al te dansen op het dak van het gebouw.

Vriend van Sinterklaas
Ongeveer 60 kinderen en ouders kregen binnen een lekker glaasje limonade of Glühwein en speculaas waarna het feest begon. De Goedheiligman werd luid toegezongen en ook de Pieten zongen mee; voor alle kinderen was er een leuk presentje. Een kleine tien Oudenhoornse vrijwilligers zetten zich al vele jaren in om het Sinterklaasfeest in Oudenhoorn te kunnen vieren. Vooraf werd geflyerd in het dorp om door middel van de actie 'vriend van Sinterklaas' de bewoners om een kleine bijdrage voor het feest te vragen. De organisatoren bedanken naast de bewoners ook de middenstand en andere bedrijven zonder wie het feest niet mogelijk zou zijn geweest. De organisatie kan altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant