Foto: PR.
Foto: PR.

Lionsclub De Bernisse houdt jaarlijkse kerstcollecte

Actueel 340 keer gelezen

Ook dit jaar weer houdt Lionsclub De Bernisse zijn jaarlijkse kerstcollecte in Heenvliet, Geervliet, Zuidland en Abbenbroek. Met een echte kerstman op een fraai verlichte arrenslee wordt dit jaar gecollecteerd voor hospice de Waterlelie in Spijkenisse voor de bewoners van Bernissesteyn en Hart van Zuidland.

Specifiek gaat het dan om een Tovertafel voor dementerende bewoners in Bernissesteyn en Hart van Zuidland. De Tovertafel is een speels product voor ouderen in de midden tot late fasen van dementie. Interactieve spellen, bestaand uit lichtprojecties op tafel, reageren op hand- en armbewegingen en stimuleren de ouderen zowel in fysieke activiteit als sociale interactie. Met veelbelovende resultaten; zowel op het gebied van emotie, sociale interactie en fysieke activiteit zijn er positieve effecten.

Hospice 'de Waterlelie' wil met oren die horen, ogen die zien, een bewogen hart en helpende handen mensen nabij zijn in de laatste fase van hun leven. Soms is het door omstandigheden niet mogelijk om deze zorg en aandacht thuis te ontvangen. Vrijwilligers van het hospice scheppen met de bewoners en hun familie een sfeer waarin het leven goed is en waarin het leven losgelaten kan worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant