De uitreiking eerder dit jaar. Foto: René Bakker.
De uitreiking eerder dit jaar. Foto: René Bakker.

Wie verdient Het Groene Lint in 2017 ?

Actueel 109 keer gelezen

Milieudefensie Nissewaard is op zoek naar kandidaten voor Het Groene Lint 2017.

Het Groene Lint is een oorkonde voor inspanningen gedaan op het gebied van natuur, milieu of duurzaamheid in de Gemeente Nissewaard. Voor de prijs komen personen, groepen, maar ook bedrijven in aanmerking. Voorwaarde is dat zij in 2016 iets extra's hebben gedaan op dit gebied in de Gemeente Nissewaard. Eind mei wordt de winnaar bekend gemaakt.

Juryprijs en publieksprijs
Iedereen kan een kandidaat aanmelden. Weet u bijvoorbeeld iemand die zijn / haar huis klimaatneutraal heeft gemaakt? Misschien zijn er mensen die in groepsverband een auto delen, of helemaal overstapten op openbaar vervoer en fiets vanwege het klimaatprobleem. Meldt het, want misschien wordt uw kandidaat de winnaar van Het Groene Lint 2017. De Groene Lint Commissie zal in maart drie kandidaten nomineren en bepalen wie van hen de juryprijs wint. Vervolgens kiezen de inwoners van Nissewaard de winnaar van de publieksprijs.

Dit jaar ging het lint naar de Weidevogelgroep Natuurlijk Voorne-Putten. Die vrijwilligersgroep kreeg de prijs vanwege hun inzet bij de nestbescherming van de grutto, tureluur, kievit en veldleeuwerik in onze regio.

Hoe aanmelden?
Een kandidaat aanmelden moet schriftelijk gebeuren. Per mail kan natuurlijk ook. Omschrijf zo volledig mogelijk waarom u vindt dat uw kandidaat het lint verdient. Stuur uw melding aan de secretaris van de Groene Lint Commissie, Raadhuislaan 59, 3201 EM te Spijkenisse of per mail aan benbburger@hotmail.com.

Voor vragen: bel de secretaris, tel: 0181-634852

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant