Hekelingen komt er aan na zege op Rockanje

Sport 473 keer gelezen

Rockanje- Hekelingen heeft op De Drenkeling de belangrijke sleutelwedstrijd tegen Rockanje met 1-2 (1-0) gewonnen. De Hekelingers bezetten de vijfde plaats in de vierde klasse F op 6 punten van koploper GHVV '13.

'Dit was een mooie en belangrijke overwinning om mee te dingen voor de prijzen', glunderde trainer Ad Reijtenbagh van oor tot oor. 'Het was een gelijkwaardige wedstrijd zonder echt veel kansen. Wij waren op het middenveld de bovenliggende partij. Op slag van rust kreeg Joey (Wertz, DR) de bal op zijn schouder, maar wees de scheidsrechter naar de stip. Jammer, want aan de andere kant was er een eerder handsgeval met een bal op de arm en kregen we niets. De achterstand gaf ons in de tweede helft echter zoveel power waardoor Rockanje niet meer aan de bak kwam.' Randy de Mackere uit een voorzet van A-junior Rick Koopal en Clifford Robinson op een assist van De Mackere bogen de achterstand om in een 1-2 overwinning. 'Het klinkt als een cliché, maar we zijn als team de wedstrijd scherp in gegaan en hebben de overwinning als team over de streep getrokken. Je merkt ook dat deze jonge groep steeds volwassener begint te worden. Als we op deze manier ons ding blijven doen, dan kunnen we dit seizoen nog leuke dingen beleven.' Hekelingen speelt aanstaande zaterdag thuis de derby tegen SCO '63.

Hekelingen: Jordy Dijkshoorn; Bilal Tsouli, Jessy Povinelli, Danny Copperath, Clifford Robinson; Joey Wertz, Robin Boere, Randy de Mackere; Stefano Schefferli (65. Menno Jansen), Toivi Schol (60. Nick Koopal), Edinho Fortes Varela.