Fotografie: Theo van Kralingen
Fotografie: Theo van Kralingen

Stephan Berkman hoopt met OHVV dans te ontspringen

Sport 448 keer gelezen

Oudenhoorn- OHVV heeft door een 3-2 (3-1) overwinning tegen VUC de laatste plaats in de tweede klasse D overgedragen aan VFC en Wateringse Veld/Gona. Stephan Berkman focust zich op plaats tien waarmee hij met zijn teamgenoten hoopt de dans te kunnen ontspringen.

Dan Rolandus

Dane Oost scoorde een puntgave hattrick en was daarmee de grote man bij de Oudenhoornaars. Vijf minuten voor tijd liep Raoul Kallendorf tegen een rode kaart aan, maar ook met tien man bleef de goed spelende equipe tot vlak voor tijd gemakkelijk obereind. OHVV peurde uit de laatste vier wedstrijden 8 punten. 'De verschillen in deze afdeling zijn niet zo groot. Het geluk zat ons ook niet echt mee. We doen niets onder voor onze tegenstanders, zijn qua voetbal dikwijls beter, maar de kansen die we creëren worden niet optimaal benut. Achterin proberen we de boel op slot te gooien, maar elk foutje is funest, dat wordt gewoon afgestraft. We zullen aan de andere kant meer moeten scoren.'

Promoties
De 28-jarige Stephan Berkman kan terugzien op een glorieuze carrière met daar tussendoor een mineurseizoen. 'Ik was een jaar of 17 toen ik in het eerste elftal debuteerde van SCO '63. Dat was onder Martin Klomp en zijn assistent George Hilkemeijer. We promoveerden in 2006 via de nacompetitie naar de derde klasse en in 2008 werden we kampioen met promotie naar de tweede klasse. Dat was in een elftal met Peter Hamerslag en Richard Elzinga, mannen waar ik veel van heb geleerd. Verder mijn broer Raymond, Danny Kraijema en Tom Klaassen. In 2010 bereikten we onder trainer Peter van Gestel via de nacompetitie de eerste klasse. Het ging aanvankelijk best goed in de eerste klasse, want tot aan de winterstop stonden we nog op de derde plaats. In het tweede deel ging het steeds minder en degradeerden we via de nacompetitie na één seizoen weer naar de tweede klasse. Ik heb daarna nog twee seizoenen gespeeld onder Ton Pattinama. Daarna liep SCO '63, waar ik tot dan mijn hele leven heb gespeeld, leeg en werd de zondagafdeling opgeheven.' De werknemer bij Parcel International in Rotterdam vond bij OHVV een nieuwe uitdaging. 'Ik kwam in 2013 bij OHVV. Zij waren net gepromoveerd naar de tweede klasse. Ik ben in mijn eerste jaar tijdens de winterstop gestopt en het seizoen erop in 2015 degradeerden we op het nippertje, viel het kwartje net de verkeerde kant op. Toen Rafael Andrade als trainer kwam hadden we ons voorgenomen zo snel mogelijk te willen terugkeren naar de tweede klasse.' De Oudenhoornaars maakten een geweldig seizoen door, verloren slechts twee keer en ook twee gelijkspelletjes waren nog punten verspelers in een glorieus verlopen kampioensjaar. 'We hebben een superjaar gehad, wonnen in dat jaar ook slechte wedstrijden, dat was het verschil met het seizoen daarvoor', sluit de in Rhoon woonachtige Spijkenisser af. OHVV lijkt na één jaar tweede klasse alweer te moeten afdalen naar de derde klasse. 'Zoals we er met z'n allen achter staan en blijven werken dan ben ik er van overtuigd dat we punten gaan pakken en het zullen redden. De trainingsopkomst is nog steeds goed, daar ligt het niet aan. We zijn in vergelijking tot het kampioensjaar in de breedte zelfs sterker geworden. Op dit moment hebben we wel te kampen met wat blessures van Mitco (Milojevic, DR) en Chris Peters.' Stephan Berkman hoopt met zijn ploeggenoten de afzink te voorkomen. Nog voor de winterstop zullen dan wel klippen HVV (uit), Excelsior '20 (thuis) en VFC (uit) genomen dienen te worden. 'We zijn echt niet minder dan de tegenstander. We behaalden uit de laatste vier wedstrijden met overwinningen tegen VUC en Wilhelmus en gelijke spelen tegen XerxesDZB en Spartaan '20 acht punten. En Spartaan '20 is toch de glorieuze koploper.' Er is nu weer licht aan het einde van de tunnel. Hoop doet gloren, ook in het kamp van OHVV. De formatie van trainer Rafael Andrade speelt aanstaande zondag in Den Haag tegen HVV.

OHVV: Rick Groenendijk; Raoul Kallendorf, Stanley Muth, Stefan Berkman, Aron van der Steen; Patrick van Dorp, Slavisa Milojevic; Saul Oost (70. Davey van Velzen); Thomas Biesheuvel, Dane Oost, Brian van Dam (80. David Keijzerwaard).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant