De waterpoloers van De Kempvis hebben naaste concurrent NieMo/Van Vliet geen schijn van kans gegeven. Foto's:  Peter de Jong.
De waterpoloers van De Kempvis hebben naaste concurrent NieMo/Van Vliet geen schijn van kans gegeven. Foto's: Peter de Jong.

De Kempvis schudt NieMo-Van Vliet van zich af

Sport 684 keer gelezen

Spijkenisse- De waterpoloërs van De Kempvis hebben in de Bond derde klasse A de eerste slag geslagen door in het Rivièrabad naaste concurrent NieMo/Van Vliet met een en klinkende 16-11 (4-3, 4-2, 4-1, 4-5) overwinning onder te dompelen.

'We kenden de spelers van Van Vliet door en door, wisten ook dat zij het qua scorend vermogen vooral moeten hebben van ex-hoofdklasse speler Joost Wielaard. Hij bleek ook nu met vijf treffers de hoofdschutter van Van Vliet', verklaarde coach Nico van Nieuwamerongen de angel, die uitgeschakeld diende te worden. 'Dat is ten dele gelukt door zone te spelen en vervolgens op snelheid uit te breken en daarmee toe te slaan. Wij hebben het geluk niet afhankelijk te hoeven zijn van één topschutter, maar met mensen kunnen komen die allemaal kunnen scoren. We hebben de voorsprong langzaam uitgebouwd en uiteindelijk florissant gewonnen. We hebben de eerste hindernis genomen, nu staan we gelijk met De Linge/PCG. Dat wordt op 17 december in eigen huis de volgende topper. Maar, we zullen zaterdag eerst moeten afrekenen met het zeker niet te onderschatten OZV.'

De Kempvis: Robin Deijl; Djurre Haitsma (2 keer), Peter Verschoor (2 keer), Sidney Davids (3 keer), Kerem Tunca (2 keer), Joost van Nieuwamerongen (1 keer), Joost Dusseljee, Menno de Vries (1 keer), Bas Havelaar (1 keer), Remco van der Werf (1 keer), Onno Kuller (3 keer).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant