De bomen moeten weg omdat ze te dicht bij de weg staan. Foto: Madeleine de Haas.
De bomen moeten weg omdat ze te dicht bij de weg staan. Foto: Madeleine de Haas.

N218: Bomenkap Groene Kruisweg

Actueel 468 keer gelezen

De provincie Zuid-Holland kapt op zaterdag 26 november tussen 7.00 uur en 16.00 uur de bomen aan de zuidzijde van de Groene Kruisweg (N218), ter hoogte van de Ossewei in Zwartewaal. In de avonden en nachten van maandag 28 november tot en met donderdag 1 december worden er van 20.00 uur tot 6.00 uur bomen gekapt op verschillende locaties langs de Groene Kruisweg tussen Geervliet en Brielle.

Verkeers- en geluidshinder
In verband met de verkeersveiligheid wordt het verkeer over een rijbaan geleid. Daarnaast is er af en toe sprake van een korte stremming van enkele minuten. Om het dagelijks verkeer zo min mogelijk te belasten, is ervoor gekozen de werkzaamheden in de avonden en nachten uit te voeren. Het zagen en versnipperen van de bomen brengt geluidsoverlast met zich mee.

Landschapsplan
De rooiwerkzaamheden maken onderdeel uit van het landschapsplan dat in 2015 in samenspraak met de bewoners, dorpsraad en de gemeenten Nissewaard en Brielle is vastgesteld. Het planten van hagen en bomen ter compensatie van de bomenkap vindt plaats tussen december 2016 en maart 2017.

Meer informatie
Vragen kunnen worden gemaild naar zuidholland@pzh.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant