Foto: René Bakker.
Foto: René Bakker.

Bejaardensociëteit Hekelingen viert gouden jubileum

Actueel 144 keer gelezen

Hekelingen – Tijdens een feestelijke bijeenkomst werd vanmiddag het 50-jarig bestaan van de bejaardensociëteit in Hekelingen gevierd. Wethouder Van der Schaaf was aanwezig tijdens de gezellige middag en bracht namens de gemeente Nissewaard ook nog een cadeau in de vorm van een waardecheque mee.

Nadat de eerste in november 1958 georganiseerde gezellige middag voor Hekelingse 65-plussers een groot succes bleek, werd besloten tot de oprichting van de 'soos'. In het begin werd de tweewekelijkse bijeenkomst in het toenmalige Groene Kruisgebouw gehouden. Later werd verkast naar het Dorpshuis, maar sinds enkele jaren komende de bejaarden uit Hekelingen en omgeving in de achter de kerk gelegen consistorie bij elkaar.

De club telde ooit 60 leden; momenteel is het ledenaantal gedaald tot 12, maar de gezelligheid is er niet minder om. De meeste leden komen uit Hekelingen en Spijkenisse, maar de naar Rotterdam verhuisde mevrouw Ouweland wilde haar uitje niet missen en blijft een trouwe bezoekster van de club. Meestal wordt bingo gespeeld, gezongen, naar muziek of een spreker geluisterd, soms gezamenlijk een film gekeken, maar vooral ook lekker bijgepraat. Paas- en Kerstviering zijn hoogtepunten in het jaar.

Mevrouw Joke van Vuuren (links), inmiddels 85, leidt al jarenlang de soos. Sinds 2009 is zij voorzitter van de club, maar wordt nu vanwege haar broze gezondheid door vrijwilligers van de kerk geassisteerd. Ze ging ter gelegenheid van dit bijzondere jubileum op de foto met Doukje van Leenen (90, midden) en Saar Stolk (91, rechts), beiden lid vanaf het eerste uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant