SC Botlek verkeert in een goede fase. Nu werd Velo uit het bekertoernooi geknikkerd. Foto's: Peter de Jong.

SC Botlek via Velo ronde verder

Sport 274 keer gelezen

Spijkenisse- SC Botlek heeft zich in een aantrekkelijke wedstrijd om de districtsbeker tegen zaterdagderdeklasser Velo uit Wateringen met een 3-1 (3-0) overwinning geplaatst voor de volgende ronde.

'We waren in de eerste helft met een 3-0 voorsprong vanuit de counter heer en meester, maar zijn in de tweede helft door goed keeperswerk van Kevin (Rijsdijk, DR) en de paal goed weg gekomen', verklaarde trainer Richard Koutstaal de moeizame overwinning tegen de Westlanders. Shurnel René Jean Francois opende halverwege uit een pass van uitblinker Quincy de Lobel de score, waarna dezelfde Shurnel de marge op een breedlegger van Jordy de Winter verdubbelde: 2-0. Mike Kortsmit bepaalde de ruststand na een goede combinatie op 3-0. 'Met wat wisselingen gingen we met vertrouwen de tweede helft in. Maar toen het halverwege 3-1 werd, werd het billen knijpen. Quincy met goed verdedigingswerk en Kevin Rijsdijk hebben de ploeg er doorheen gesleept. We zitten na de overwinning tegen SSS en het gelijkspel tegen Rozenburg, die we hadden moeten winnen, overigens in een goede fase. Dat willen we zaterdag tegen WFB doortrekken.'

SC Botlek: Kevin Rijsdijk; Paul Koster, Kevin Michilsen, Mike Loendersloot, Marvin van den Ende; Quincy de Lobel, Jamal Abdalla (60. Kenny Lopes Cruz), Jordy de Winter (46. Justin van den Berg); John Ackon, Mike Kortsmit (60. Stef Opong), Shurnel René Jean Francois.