Na uitleg zocht de vrachtwagenchauffeur een andere slaapplek op. Foto: René Bakker.
Na uitleg zocht de vrachtwagenchauffeur een andere slaapplek op. Foto: René Bakker.

Aanpak vrachtwagen parkeren werpt vruchten af

Gemeente 280 keer gelezen

In april startten 11 gemeenten in de metropoolregio, waaronder Nissewaard en Rijkswaterstaat met een pilot om het fout en onveilig parkeren van vrachtwagens aan te pakken.

Een ronde langs de plekken waar in de gemeente Nissewaard overlast ervaren werd, laat zien dat sinds binnen de regio het probleem op dezelfde manier aangepakt wordt, er minder overlast is. Donderdagavond werd slechts één vrachtwagenchauffeur betrapt die in zijn auto had willen overnachten op het Harregat in Zuidland. De mededeling dat hem dat geld zou kosten, deed de man besluiten om te vertrekken naar een van de truckparkings in het havengebied. De boete voor het overnachten in de truck loopt al snel op naar € 140,00.

Samenwerking
De controle van de overlastgevende locaties wordt gedaan door de boa's van de gemeente Nissewaard en de stadswachten van de gemeente Rotterdam. Door een afgesloten convenant hebben die laatsten het recht om ook in Nissewaard te verbaliseren. Zij nemen vooral de nachtelijke controles voor hun rekening. Wethouder Mourik verwacht dat na het aflopen van de pilotperiode de aanpak definitief wordt. De voorlopige cijfers laten duidelijk zien dat de overlast minder is geworden en ook het waterbedeffect voorkomen wordt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant