De dames van Spivo wonnen zaterdag in Den Oert met 3-1 van de vierde keuze van VCN.

Volleybalsters Spivo pakken de zege tegen VCN 4

Sport 258 keer gelezen

Spijkenisse – De dames van Spivo hebben zaterdag een mooie zege gepakt in het duel met VCN 4. De ploeg van Lennart Mijnans won in sporthal Den Oert met 3-1 van de ploeg uit Krimpen aan den Yssel, die vooral fysiek aan het duel deel nam.

De eerste set werd vrij eenvoudig met 25-18 gewonnen door de Spijkenisser volleybalsters. Daarna ging het even mis in de tweede set, die met 20-25 naar de Krimpenaren ging. Daarna was het verzet tijdelijk gebroken en werd met 25-16 weer vrij eenvoudig gewonnen. De laatste set ging het er echter spannend aan toe. Het werd uiteindelijk 27-25 voor Spivo.

Dipje tweede set
Na afloop was coach Lennart Mijnans tevreden over het behaalde resultaat. 'Het gaat heel erg goed met ons. Het was een hele emotionele wedstrijd. Wij hebben altijd moeite met deze tegenstander. Ze zitten er fysiek in en als de scheidsrechter dan ook niet altijd optreedt, is het lastig. We hadden een dip in de tweede set. Dat hadden we vorige week ook. De eerste en derde win je makkelijk en bij de laatste ging het publiek op de banken staan, dat was geweldig', meent Mijnans na afloop van de zege. Zaterdag is Next Volley uit Dordrecht de tegenstander. De ploeg uit Spijkenisse staan nog altijd op twee punten achterstand op koploper Van Daal. Komende tegenstander Next Volley staat in de onderste regionen.