Afbeelding

‘Maak snel internet in buitengebieden mogelijk’

Politiek 118 keer gelezen

In de raad van 9 november j.l. diende Nissewaard Lokaal een motie in om de mogelijkheid van snel internet in de buitengebieden te onderzoeken. Aanvankelijk leek de motie ook gesteund door LOB, ONS en CDA, maar de laatste twee partijen trokken hun steun in nadat wethouder Christel Mourik (VVD) toezegde om vraag en aanbod tussen bedrijven in het buitengebied en aanbieders van snel internet te faciliteren.

Tijdens de bijeenkomsten op straat in Heenvliet en Zuidland kreeg de partij de vraag of het mogelijk was om snel internet in de buitengebieden te realiseren. Met de toegenomen digitalisering is snel internet onmisbaar voor het doen van zaken. Reden voor de partij om in de raad van 9 november te vragen om de mogelijkheden met marktpartijen te onderzoeken.

Een onderzoek ging wethouder Mourik wat te ver, maar zij was bereid om de bedrijven in het buitengebied te faciliteren om vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Op de vraag van Chris Hottentot van Nissewaard Lokaal om ook bewoners te faciliteren gaf zij aan dat daar al oplossingen voor komen uit de markt.

Met de toezegging in de achterzak van Mourik om in elk geval de bedrijven in het buitengebied te ondersteunen, trok de partij de motie in. 'Met de toezegging om de bedrijven in het buitengebied te ondersteunen, wordt in elk geval voor dit moment invulling gegeven aan een grote behoefte',  zei Hottentot na afloop.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant