Er was een grote opkomst bij de informatiebijeenkomst. Fotografie: René Bakker.
Er was een grote opkomst bij de informatiebijeenkomst. Fotografie: René Bakker.

Slechts één oplossing: Windpark moet weg

Actueel 1.014 keer gelezen

Geervliet - Vanavond is de tweede bijeenkomst gehouden met betrekking tot het windmolenpark Hartelbrug II.

Wethouder Christel Mourik van Nissewaard, wethouder Pex Langenberg van Rotterdam en plaatsvervangend directeur Arie Deelen namens DCMR kregen het vuur na aan de schenen.

Ruim tweehonderd bewoners van Geervliet, Heenvliet en Zwartewaal hadden zich verzameld in De Haveling in Geervliet om vragen te stellen, maar vooral antwoorden te krijgen over het Windmolenpark Hartelbrug II. Het werd, net zoals de eerste bijeenkomst van 4 oktober in het stadhuis van Nissewaard, een avond met veel vragen vanuit de bewoners, maar met de bekende antwoorden. Voor de meeste aanwezigen weer een teleurstellende avond. Er werd geen knoop doorgehakt en er werd ook geen duidelijke stelling ingenomen.

Arnold Veldhuizen, een ongeruste bewoner uit Geervliet, probeerde een uitspraak te ontlokken bij wethouder Pex Langenberg. 'Zet voor 2018 twintig miljoen op de begroting en haal die molens weg. De coalitiepartners zijn het eens met deze stelling. Ik heb met veel collega-politici van u hierover gesproken'. Een groot applaus was zijn deel. Een uitspraak kwam er echter niet. 'Jammer dat we uiteindelijk weer weggestuurd worden met de opdracht om een praatgroepje in te stellen. We hebben hier een bewonersplatform. Eigenlijk worden we met een kluitje in het riet gestuurd', aldus Arnold.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant