Zaterdag kon doelman Kevin de Kok niet voorkomen dat Zuidland ten onder ging tegen Heinenoord. Fotografie: Peter de Jong
Zaterdag kon doelman Kevin de Kok niet voorkomen dat Zuidland ten onder ging tegen Heinenoord. Fotografie: Peter de Jong

Kevin de Kok gaat voor handhaving met Zuidland

Sport 1.007 keer gelezen

Zuidland – De start van Zuidland in de eerste klasse C is niet bepaald florissant te noemen. Menigeen zal zich achter de oren hebben gekrabd, toen na vier duels nog geen enkel punt werd behaald door de formatie van Adri van Tiggelen. De laatste weken is men bezig met een goede serie. Er werd vier keer niet verloren en men kroop langzaam uit het dal. Zaterdag speelde de ploeg tegen koploper Heinenoord en verloor met 1-2 (1-2).

Alex Hordijk

Zuidland is duidelijk niet bij de pakken neer gaan zitten. Aanvoerder Kevin de Kok, die het doel verdedigt bij Zuidland heeft wel een verklaring voor de matige start. 'We hadden het zeker niet verwacht dat we zo zouden starten. We willen graag een stabiele eerste klasser zijn. Echter er is een hele as bij ons vertrokken en dan komen er nieuwe jongens, die moeten ook even wennen. Dat je dan na vier duels onderaan staat is niet heel erg raar', blikt De Kok terug op de start van het seizoen.

In de spiegel gekeken
Van paniek wil Kevin de Kok dan ook niets horen. 'Na de eerste wedstrijd is er nog niets aan de hand. Toch was het zo, na vier duels zonder punten, dat je denkt dat het een lang seizoen gaat worden. We hebben toen als groep de koppen bij elkaar gestoken. Wedstrijden tegen Almkerk en GRC hadden we niet moeten verliezen. Het was echt een stukje mentaliteit. We kwamen steeds van een koude kermis thuis. Dat we elkaar erop hebben aangesproken is ook goed geaccepteerd. We hebben echt wel in de spiegel durven kijken', meent de keeper die eerder onder meer actief was voor Feyenoord (jeugd), Xerxes, Leonidas, RKC Waalwijk (Beloften), FC Dordrecht, opnieuw Leonidas en nu al drie jaar voor Zuidland speelt.

Doorgaan ingeslagen weg
Nu het weer wat beter lijkt te gaan met Zuidland wil De Kok vooruitkijken. 'We moeten dit gewoon doortrekken. Ik weet dat het lastig is als we ondermeer tegen Heinenoord de koploper spelen. Dat zijn toch bijzondere wedstrijden. Dat merkten we vorig seizoen ook. Tegen ploegen die toen bovenin meededen als Smitshoek, Brielle en Rijsoord verliezen we niet. Tegen Heinenoord is nu speciaal. De trainer, Adri van Tiggelen, speelt tegen zijn zoon. Martijn Terlouw speelde tegen zijn neef die bij de tegenstander speelt. Dat zijn mooie dingen die meespelen', vervolgt de 27-jarige aanvoerder van Zuidland. Zaterdag kwam Zuidland eerst op voorsprong via Leon van der Steen, maar nog voor rust waren het topschutter Guido Luiten en Vinicius Bongaertz die voor de winst van Heinenoord zorgden. Zuidland staat elfde op de ranglijst.'Dit is best zonde dat we vandaag geen punten hebben. Er had meer in gezeten. Na de eerste goal hadden we een tweede moeten maken, maar dat verzuimden we en toen stonden we voor rust nog op 1-2. Heinenoord steekt er bovenuit, we hebben gestreden, maar hadden wat meer geluk moeten hebben', meende Kok na het duel.

Doelstelling niet bijstellen
Ondanks dat het nu wat beter gaat hoeft de doelstelling niet te worden bijgesteld. 'We moeten wel reëel blijven. Een periode behalen zal erg lastig worden, maar je moet het ook niet uitsluiten. Clubs als Rijsoord, Heinenoord en Oranje Wit zijn op papier betere ploegen. Nu we deze start hebben gehad, moeten we gewoon ons veilig spelen, dat is ook het doel van de club. Zelf hoop ik toch nog wat rustiger en verstandiger te worden. Ik heb al drie kaarten gepakt en sta dus op scherp', besluit de Bleiswijker. Zaterdag speelt Zuidland bij WNC. Bij winst komt de ploeg op gelijke hoogte met de formatie uit Waardenburg.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant