Spijkenisse behoudt koppositie. Fotografie: Peter de Jong

Spijkenisse houdt het spannend tegen Breukelen

Sport 802 keer gelezen

Spijkenisse- Spijkenisse heeft de koppositie in de hoofdklasse A door een 4-2 (2-1) overwinning tegen hekkensluiter FC Breukelen behouden.

Nadat doelman Dyron Bijl de situatie in een één tegen één situatie meester was gebleven, sloeg Spijkenisse via Marvin van der Pluijm toe: 1-0. Serginio van Axel-Dongen bracht zijn ploeg met de 2-0 zelfs in riante positie. Breukelen, dat zelden in de buurt kwam van Dyron Bijl, sloeg op slag van rust een bres in de Spijkenisser afweer. Spijkenisse domineerde ook na rust de wedstrijd. Na enkele goede kansen nam de thuisclub met 3-1 de leiding toen Marvin van der Pluijm een prima aanval via Van Dommelen en Van Axel Dongen, de "VVV"-brigade, afrondde: 3-1. Toch werd het weer onnodig spannend met een nieuwe tegentreffer van Breukelen: 3-2. Invaller Tom den Boer zorgde voor de nodige opluchting door in de extra tijd de eindstand op 4-2 te bepalen. Spijkenisse voelt met een wedstrijd meer in de benen de hete adem van het eveneens zegevierende Achilles Veen op één punt. Spijkenisse speelt aanstaande zaterdag in Mijdrecht tegen Argon.

Spijkenisse: Dyron Bijl; Etiënne Mariana, Dustin Mijnders (57. Daan Bourgonje), Vincent Verbond, Jeffrey Schenk; Eric Polet, Felino Jardim, Sander Barragan (81. Shane van den Engel); Marvin van der Pluijm (89. Tom den Boer), Serginio van Axel-Dongen, Michael van Dommelen.