Zes leden zijn al van begin af aan lid van TVA. Foto: René Bakker
Zes leden zijn al van begin af aan lid van TVA. Foto: René Bakker

Tennis Vereniging Abbenbroek viert 40-jarig bestaan

Actueel 607 keer gelezen

Abbenbroek – Wethouder Hamerslag was vanmiddag aanwezig bij de viering van het 40-jarig bestaan van Tennis Vereniging Abbenbroek. De club ontving als felicitatie een cheque van € 225,00 uit handen van de wethouder.

TVA werd destijds door een stel enthousiaste Abbenbroekers opgericht. 'De één had contacten bij de gemeente om aan een geschikt stukje grond te komen, de ander ging te rade bij de bank om het financieel voor elkaar te krijgen, er werd contact gezocht met de tennisbond en de plaatselijke onderwijzer deed een haalbaarheidsonderzoek onder de bevolking van Abbenbroek', vertelde Martin Noordzij, één van de medeoprichters en nog steeds lid van de tennisclub. Met bijna 135 leden inclusief een compleet zevenkoppig bestuur werd 40 jaar geleden een goede start gemaakt. In de zelfgebouwde kantine herinneren foto's aan de bouw, het 'bouwbestuur' en vroeger tijden.

Tini en Martin Noordzij, Ina van Spronsen, Jo en Adrie Peute en Tini Zuur sloegen gedurende de veertig jaar al menige bal op het gravel van TVA. Deze zes leden zijn al van het begin af aan lid en werden daarom in de bloemen gezet en ontvingen een mooie oorkonde uit handen van de huidige voorzitter. Onder andere een gezond financieel beleid ligt volgens TVA coryfee Martin Noordzij ten grondslag aan het voortbestaan van de Abbenbroekse tennisvereniging waarbij gezelligheid hoog in het vaandel staat. Professioneel tennisser en TVA tennisleraar Boy Vergeer speelde tijdens de jubileumbijeenkomst een demonstratiewedstrijd.  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant