Archieffoto Peter de Jong

SC Botlek komt goed weg tegen SV Charlois

Sport 230 keer gelezen

Rotterdam- SC Botlek is aan de Rotterdamse Oldegaarde met een 2-2 (0-0) gelijkspel tegen SV Charlois ontsnapt aan een nederlaag.

'Het was zeer teleurstellend', verklaarde trainer Richard Koutstaal, die zijn ploeg in de eerste helft door Shurnel Francois, Quincy de Lobel en Jordy de Winter drie kijkers van kansen zag missen. 'Achteraf mogen we blij zijn dat we van een 2-0 achterstand door hard werken terugkwamen tot 2-2, want voor hetzelfde geld verlies je de wedstrijd.' De Spijkenissers kwamen tien minuten voor tijd door Mike Kortsmit (foto) terug tot 2-1, waarna Dave Leurs uit een vrije trap van Jordy de Winter de partijen weer naast elkaar bracht: 2-2. 'Daar na kregen we nog mogelijkheden, maar was Charlois weer gevaarlijk in de counter.' SV Charlois eindigde het duel na rood met tien man. SC Botlek speelt aanstaande zaterdag de eerste wedstrijd voor de tweede periode op sportpark West tegen Rozenburg. 'Ik had ons na acht wedstrijden toch wat hoger ingeschat. Zo hebben we onnodig verloren van RHS en deden we onszelf tekort met gelijke spelen tegen Rhoon en Pernis. We zullen vol aan de bak moeten tegen Rozenburg.'

SC Botlek: Kevin Rijsdijk; Paul Koster, Dave Leurs, Mike Loendersloot, Patrick Klaris (70. John Ackon); Jamal Abdalla, Kenny Lopes Cruz, Quincy de Lobel, Jordy de Winter; Mike Kortsmit, Shurnel René Jean Francois.