Foto: VVD
Foto: VVD

VVD wil tijdelijk cameratoezicht in Zuidland

Politiek 325 keer gelezen

Afgelopen weekend deden zich verschillende incidenten voor in Zuidland. 'Opnieuw zijn er groepen jongeren die zich in Zuidland misdragen, voor overlast zorgen en vernielingen aanrichten. Dat is voor de VVD onacceptabel!', stelt Gert Kabbedijk, raadslid VVD Nissewaard. 

'Verschillende bewoners hebben de VVD benaderd om hun zorgen uit te spreken over de situatie. Palen worden uit de grond getrokken, reclameborden zijn gesloopt en overal lag rotzooi. Deze bewoners klagen terecht en eisen een aanpak van politie en gemeente om deze situatie te stoppen. Je veilig voelen en veilig zijn is voor de VVD van het grootste belang. Hufterig gedrag accepteren we niet.'

Het Algemeen Dagblad berichtte dinsdag over de incidenten. 'Wat ons in dat bericht opviel, was de woordvoerder van de burgemeester aangeeft dat de gemeente niet veel aan de situatie kan doen. Zo'n conclusie zou natuurlijk gekkenwerk zijn! Wie kent deze jongeren? Zijn de ouders bekend? De VVD stelt voor om tijdelijk cameratoezicht in te stellen, het jongerenwerk te intensiveren en de politie vaker zichtbaar aanwezig te laten zijn. Naar de kwaadwillende jeugd én de bewoners moet helder zijn: normaal doen is de norm! Wij zullen de burgemeester in de commissievergadering van komende week bevragen op haar eerdere reactie en aangeven welke mogelijkheden de VVD ziet om in te grijpen', vervolgt Gert Kabbedijk.

Komend voorjaar gaat een buurtpreventieteam van start in Zuidland. Heel belangrijk, want extra ogen en oren op straat zorgt voor een veilige buurt. Kabbedijk heeft zich als inwoner van Zuidland al ingeschreven. Meer bewoners zijn natuurlijk altijd welkom, aanmelden kan nog!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant