Orkest KTW
Orkest KTW

Muziekverenigingen uit Nissewaard nemen deel aan VPR Festival

Actueel 209 keer gelezen

Hellevoetsluis – Aanstaande zaterdag 29 oktober nemen twee muziekverenigingen uit Nissewaard deel aan het VPR Festival voor harmonie- en fanfareorkesten, drumband en majorettes. De Kleine Trompetter-Wilhelmina uit Abbenbroek neemt deel met het fanfareorkest en de slagwerkgroep. Muziekvereniging TOGIDO uit Hekelingen is vertegenwoordigd met haar fanfareorkest.

Het festival wordt jaarlijks door steeds weer een andere bij het overlegorgaan van muziekverenigingen uit Voorne-Putten en Rozenburg aangesloten verenigingen georganiseerd. Dit jaar is de organisatie in handen van muziekvereniging Voorne & Putten uit Nieuwenhoorn en vindt het festival plaats in sporthal De Eendraght, Sportlaan 2 in Hellevoetsluis.

Alle groepen en orkesten worden beoordeeld door een vakkundige jury en ontvangen een juryrapport. Het festival start om 10.00 uur met optredens van vier orkesten. Daarna volgt tot 15.00 uur een blok met optredens van slagwerkgroepen, drumbands en twirl (majorettes). Van 15.15 uur tot 19.30 uur spelen  nog acht harmonie- en fanfareorkesten. Ieder orkest speelt een zelfgekozen programma van 30 minuten; iedere slagwerk-of majorettegroep heeft 20 minuten speeltijd. De organiserende muziekvereniging Voorne & Putten viert dit jaar haar 90-jarig bestaan.

TOGIDO
Slagwerkgroep KTW
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant