SC Botlek haakt af bij nederlaag bij Rhoon

Sport 110 keer gelezen

Rhoon – SC Botlek is voorlopig afgehaakt in de strijd om de bovenste plaatsen. Na vorige week het niet te kunnen redden tegen Rijnmond Hoogvliet Sport, ging de ploeg zaterdag in het inhaalduel bij Rhoon onderuit, ook nu werd het 2-1. Bij rust stond het 1-0.

Na twintig minuten was het Jeffrey Berkhoff die de formatie uit Albrandswaard op voorsprong bracht. Na de thee waren er twee snelle treffers. Eerst was het Roy Tibboel die voor de 2-0 van Rhoon zorgde, nog geen twee minuten later wist Mike Kortsmit de spanning weer wat terug te brengen door de 2-1 te scoren. Dat gebeurde hierna niet meer.

Koppositie uit zicht
'Gezien de wedstrijd was een gelijkspel beter geweest. Zij komen wat gelukkig op 1-0. Daar putten zij energie uit en wij gaven geen tegengas. We wisten vooraf dat het moeilijk zou worden. Dat hebben we vorig jaar gemerkt. We doen niet meer mee voor de bovenste plaatsen. De koppositie is uit beeld, we moeten kijken wat we er verder uit kunnen halen', meende Koutstaal na afloop. De ploeg staat nu vierde.