Marc Althusius (midden) wil in zijn vijftiende seizoen met de spelers uit het
Marc Althusius (midden) wil in zijn vijftiende seizoen met de spelers uit het "dorp" promoveren naar de derde klasse. Foto's: Peter de Jong.

Marc Althusius wil met GHVV ’13 naar derde klasse

Sport 999 keer gelezen

Heenvliet- GHVV '13 kan zich na de 0-2 (0-0) bekernederlaag tegen zaterdagderdeklasser Velo verder gaan richten op de competitie.

Dan Rolandus
 

'We zijn vanaf de eerste minuut met één op één en veel druk naar voren brutaal begonnen, maar Velo was uiteindelijk de betere ploeg', erkende trainer John Stougje de kracht van de Wateringse subtopper in de derde klasse B. Doelman Erwin van Trigt behoedde zijn team met knappe reddingen voor een grotere nederlaag. 'We waren tijdens de oefenperiode nog volstrekt kansloos tegen de derdeklassers, maar zijn in de bekerwedstrijd tegen Velo, toch een subtopper in de derde klasse, niet kansloos afgegaan', doelt Marc Althusius op de progressie die de groep in de achterliggende maanden heeft doorgemaakt. 'We mogen tot nu toe met 14 punten uit zes wedstrijden over de resultaten niet klagen, maar het gaat wel moeizaam. We scoren makkelijk, maar krijgen ook te gemakkelijk doelpunten tegen. Daarbij komt dat we in bijna elke wedstrijd tegen een achterstand aankijken.'

Wennen
Marc Althusius is een kind van Bernisse. De 32-jarige Heenvlieter doorliep alle jeugdelftallen van de club uit Heenvliet en debuteerde op 16-jarige leeftijd in de hoofdmacht van de groenwitten. 'Ik speel al zo 'n veertien jaar in het eerste elftal, ben na de fusie tussen PFC en Bernisse nu bij GHVV '13 bezig aan mijn vijftiende seizoen', gaat de werknemer van Estron in de Botlek verder. 'Voetballen bij Bernisse betekende doorgaans vooral niet promoveren. Het kampioenschap in 2011 met promotie naar de derde klasse was dan ook het hoogtepunt in mijn carrière. Maar een jaar later degradeerden we weer als een baksteen, toch wel een dieptepuntje. Er volgde een leegloop, ik was geloof ik de enige speler die nog over bleef. Ik had het niet meer naar mijn zijn en ging in het seizoen 2013/'14 met vrienden in een lager elftal voetballen. Toen Berry de Ridder en Jeroen de Wit weer bij Bernisse terugkeerden, heb ik me ook weer beschikbaar gesteld voor het eerste elftal. We promoveerden onder Peter Hoek via de nacompetitie weer naar de derde klasse, een mooi seizoen. Dit jaar (seizoen 2015/'16, DR) degradeerden we opnieuw. We zaten in een afdeling met Nieuwenhoorn. Dat was zoiets als David tegen Goliath. We pakten weinig punten en toen halverwege het seizoen de fusie tussen PFC en Bernisse officieel bekend werd gemaakt, werkte dat niet bepaald motiverend. We hadden met Ronard Venekamp een goede en enthousiaste trainer. Het tekende de sfeer dat de training tot en met de laatste competitieronde optimaal met zestien man werd bezocht. De fusie tussen PFC en Bernisse hing vanwege de financiële situaties bij beide kleine clubs en de weinige steun van de gemeente Nissewaard al een tijdje in de lucht. We hebben nu een vereniging met circa vierhonderd leden uit het dorp waarmee je een mooie toekomst kunt opbouwen. Voor wat de selectie van GHVV '13 betreft weet ik nog dat de TC van zowel PFC als Bernisse een profiel schetste voor een trainer, die het best zou passen bij een fusieclub. Daar is John Stougje uitgekomen. De spelers van PFC, die van buitenaf kwamen, keerden niet meer terug. We hebben nu een nieuwe groep met een mix van enkele spelers uit de selecties van PFC en Bernisse aangevuld met twee jeugdspelers van Spijkenisse en van PFC 2. Dat was dus best even wennen. John Stougje heeft van deze mix een leuke groep weten te smeden waar de rek nog lang niet uit is. Het hoofddoel is om met de jongens uit het dorp te promoveren naar de derde klasse. Als we met spelers uit Heenvliet en Geervliet een stabiele derdeklasser kunnen worden, hebben we het goed gedaan. Ik denk dat we samen met Rockanje gaan strijden voor het kampioenschap. Voor dit moment hebben we een groep van achttien fitte spelers waaruit John Stougje de moeilijke, maar niet minder prettige taak heeft het juiste elftal binnen de lijnen te brengen', aldus Marc Althusius.

GHVV '13: Erwin van Trigt; Evert-Jan Schoenmakers, Sander de Bloeme (55. Mike Coppens), Jordy van den Berg; Danny Poldervaart (46. Vincent Schoordijk), Marc Althusius, Jelle Wolters; Jimmy Donkers, Arie-Jan Dijkshoorn (69. Dennis Poldervaart), Roy Buisman, Jordy Breestraat.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant