SC Botlek kwam zaterdag niet tot een overwinning in het duel met Rijnmond Hoogvliet Sport. Fotografie: Peter de Jong

SC Botlek zakt naar de vierde plaats na verlies tegen RHS

Sport 132 keer gelezen

Spijkenisse – SC Botlek heeft in de strijd om de bovenste plaatsen afgelopen zaterdag averij opgelopen. De ploeg van Richard Koutstaal verloor op het eigen sportpark De Brug met 1-2 van Rijnmond Hoogvliet Sport. Bij rust had de ploeg uit Hoogvliet al twee keer gescoord.

In het eerste deel was het Marvin Bosch die de score voor de gasten wist te openen. Vervolgens wist Bosch na rust opnieuw het doel van SC Botlek te vinden. Twintig minuten voor het einde redde Quincy de Lobel de eer voor de Spijkenissers, die door de nederlaag naar de vierde plek zakken.

Nederlaag terecht
'Ik denk dat wij voor rust meer in balbezit waren, maar toch waren de kansen voor Rijnmond. Zij kwamen terecht op voorsprong. Na rust waren wij wat gevaarlijker. Op het moment dat je de gelijkmaker verwacht, scoren zij 0-2. Dan maakt Quincy de Lobel de gelijkmaker en had hij ook nog de kans om de punten te delen, maar die bal ging er niet in.

Overall beter
Als ik naar heel het duel kijk, denk ik wel dat Rijnmond Hoogvliet Sport een juiste strategie had en daarom terecht wist te winnen', meende speler John Ackon na afloop. Zaterdag haalt de ploeg in tegen Rhoon.Die wedstrijd werd vorige week niet gespeeld in verband met het 50-jarig bestaan van SC Botlek.