Archieffoto Peter de Jong.
Archieffoto Peter de Jong.

Zuidland werkt zich met tien man langs Oude Maas

Sport 277 keer gelezen

Poortugaal- Zuidland heeft zich na de 0-1 (0-0) overwinning in de staartwedstrijd tegen Oude Maas in de eerste klasse C opgewerkt naar de tiende plaats.

'We stonden na dertig seconden al met tien man', doelde trainer Adri van Tiggelen op de sliding van Remi Philips, die met een dubieuze rode kaart werd bestraft door de Belgische scheidsrechter. 'We moesten dus met een man minder vol aan de bak. Het werd een wedstrijd van tegenhouden, want hoewel Oude Maas het overwicht had, hebben we behoudens rommelige momenten voor de goal geen kans weggegeven. We hebben in de omschakeling enkele goede momenten gehad.' Alex Semedo (foto) ontpopte zich als invaller als matchwinnaar door bij zijn eerste balcontact de belangrijke winnende treffer voor zijn rekening te nemen: 0-1. 'Dit was een morele overwinning voor het hele team. Het resultaat heeft de ploeg gesterkt.' Zuidland, dat in de warming-up Karim el Mahjoubi met een teenblessure zag afhaken, speelt aanstaande zaterdag voor de districtsbeker op Groot-Nibbeland tegen Sportlust '46 en ontvangt het een week later koploper Heinenoord.

Zuidland: Kevin de Kok; Remi Philips, Martijn Terlouw, Marvin Rommy, Robin van Buren; Bob Kuit, Ricardo Rapmund, Leon van der Steen (60. Alex Semedo); Dikkie Bontes, Ferry van der Spuy, Nichy Fortes. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant