Afbeelding

NK Run Bike Run bij PRC Delta/TVS’90

Sport 290 keer gelezen

Spijkenisse - Zondag 9 oktober vond het Nederlands Kampioenschap Run Bike Run plaats op het terrein van PRC Delta/TVS'90, georganiseerd door Triathlon Vereniging Spijkenisse.

TVS'90 maakt de laatste twee jaar een mooie groei door in de spectaculaire triathlonsport en heeft naast de Scholentriathlon Hoogvliet-Spijkenisse nu dus ook het NK mogen organiseren. 250 deelnemers uit het gehele land stonden aan de start om te strijden voor de felbegeerde titel.

Jeugd
Allereerst mocht de jeugd zonder licentie de onderdelen lopen-fietsen-lopen (2,5-10-1,25) afleggen. Bij hen stond de titel "Nissewaards Kampioen" op het spel, een heus NK binnen een NK dus. Winnaar bij de jongens werd Jeroen van de Zee, bij de meisjes mocht Rosalie Schouten het blauwgroene tricot aantrekken.

Junioren
Vervolgens stonden de 30 beste junioren (12-16 jaar) van het land aan de start. Hier viel de kampioenstrui in handen van topfavoriet Jelle van Lanen (Elst-GLD), alweer zijn 7e titel dit jaar op de diverse disciplines. 'Snelle Jelle' zoals zijn bijnaam inmiddels is, weet ondanks zijn diabetes de concurrentie op gepaste afstand te houden. Bij de meisjes ging Shirin van Anrooij (Kapelle) aan de haal met het rood-wit-blauw. Ook voor Shirin was dit al aar 7e titel dit jaar. TVS-er Roel Linde wist met een wel heel lange eindsprint over 400 meter zijn directe belager voor te blijven en legde zo beslag op een zeer verdienstelijke 3e plaats. De juniorentitel  (16-20 jaar) over de dubele afstand kwam in handen van Youri Keulen (Spaubeek) en Joyce Caro (Almere). De 7-jarige Spijkenisser en TVS-er Joey van 't Verlaat wist in dit zeer sterke deelnemersveld een 6e plaats veilig te stellen .

Recreanten
Tussen het landelijke RBR-geweld was er plaats voor de recreanten die individueel of als DUO de afstanden 5-20-2,5 mochten afleggen. Bijzondere aandacht hier voor het DUO Ambtenaren Nissewaard Martijn Hamerslag (Wethouder Sport) en Jolanda Kleij (Beleidsmedewerker) die als eerste Spijkenisser DUO de streep passeerden (2e overall). 1e Spijkenisser bij de mannen werd TVS-er Richard van Dooren. Op de korte afstand stonden geen dames uit Spijkenisse aan de start.

Senioren/Masters
Dan om twee uur de start voor de senioren en de masters. Ook hier zowel bij de dames als de heren vele favorieten aan de start. Bijzondere outsider Nils Pennekamp (Castricum), Nederlands Kampioen op de 3.000 Steeple Chase, wist echter de overall winst en dus de titel naar zich toe te halen. Bij de dames was Sarissa de Vries (Maastricht) oppermachtig en wist haar directe tegenstandsters maar liefts 4 minuten achter zich te houden over de afstand 10-40-5. De volledige uitslagenlijst is te vinden op www.mylapseventtiming.nl

Volgend jaar vindt het NK Run Bike Run wederom in Spijkenisse plaats en wel op zondag 8 oktober.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant