Afbeelding

18-jarige aangehouden met vuurwerk

Politie 411 keer gelezen

Spijkenisse - Een 18-jarige jongen uit Spijkenisse heeft weinig op met de veiligheid van zijn omgeving. Hij werd vrijdag aangehouden met een rugzak én een fietstas vol met cobra's. In zijn slaapkamer vond de politie nog meer levensgevaarlijk vuurwerk én een nepvuurwapen.

Even voor middernacht controleerden agenten op het Schepenpad een groep jeugd op het bezit van alcohol. Dit troffen ze niet aan. Wel vonden ze gevaarlijk vuurwerk in een rugzak en fietstassen. De 18-jarige eigenaar werd direct aangehouden. Het bleek te gaan om 15 cobra 6 en 20 cobra 8 nitraten.

Het afgelopen weekend deed de recherche verder onderzoek. Zo doorzochten agenten zijn slaapkamer waar meer vuurwerk werd gevonden. Het vuurwerk, 220 nitraten, 6 3"shells en 10 vlinders, is in beslag genomen. Dat geldt ook voor het gevonden nepvuurwapen. 

Onderzoek
De recherche gaat verder met deze zaak om het handelen in illegaal vuurwerk aan te pakken. U bent er zelf door in gevaar dus geef het door. Als u denkt dat ergens illegaal vuurwerk wordt verkocht, verhandeld of getransporteerd, kunt u dit melden via telefoonnummer 0900-8844. Of anoniem via Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000 of via: http://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant