Afbeelding

ZKV delft onderspit tegen koploper Zaamslag

Sport 93 keer gelezen

Zuidland- ZKV kwam in de topper tegen Zaamslag net dat beetje extra tekort om de club uit Zeeuws-Vlaanderen het vuur tot aan de schenen te brengen. De Zuidlandse korfbalequipe verloor het duel op Groot-Nibbeland met 6-12 (4-6).

'We hebben deze nederlaag ingecalculeerd, want Zaamslag heeft gewoon een goede ploeg', stelde coach Joop Edixhoven. 'Verdedigend hebben we het best goed gedaan, maar aanvallend kwamen we net iets tekort. Zou de scheids in de tweede helft niet de weg een beetje zijn kwijt geraakt, zouden we zelfs wat dichterbij zijn gekomen. We hebben ons tot een kwartier voor tijd bij een 4-7 stand zelfs goed geweerd, hebben het hun moeilijk gemaakt, maar bij 4-8 toonde Zaamslag de kracht.' ZKV moest het stellen zonder Albert en Arjan de Bakker en Rick Vermeer. ZKV speelt zaterdag tegen Volharding/Emergo.

ZKV: Agnes van Meurs (2 keer), Romy Druysen (1 keer), Daan van de Pols, Stefan Knoester (1 keer); Debby van Buuren (59. Nicole van de Bie), Ramona Nieuwenhuizen (59. Marieke de Reus), Joost (49. Ricardo van Mechelen 1 keer).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant