Afbeelding

Onderzoek verbetering fietsinfrastructuur Spijkenisserbrug

Gemeente 272 keer gelezen

Spijkenisse - In opdracht van de gemeente Nissewaard gaat advies- en ingenieursbureau Sweco van  3 tot en met 13 oktober de kwaliteit en het gebruik van de fietsinfrastructuur ten zuiden van de Spijkenisserbrug in kaart brengen.

De aansluiting van de fietspaden vanuit De Elementen en De Haven wordt het komende jaar verbeterd, met als doel automobilisten uit de file en op de fiets te krijgen. Het onderzoek is een meting van de huidige situatie: de nulmeting.
 Als de snelfietspaden aangelegd en verbeterd zijn, vindt een nameting plaats. De verbetering van de fietspaden rond de Spijkenisserbrug en De Haven is opgepakt in relatie tot de ontwikkeling van De Haven, aanleg van de fietsroute langs de Oude Maas en het beleid om meer inwoners dagelijks van de fiets gebruik te laten maken. Fietsen is tenslotte gezond, goedkoop en beter voor het milieu. De aanleg en verbetering van de fietspaden wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Ministerie van I&M (Beter Benutten), de Provincie Zuid-Holland en de Metropoolregio Den Haag Rotterdam en de gemeente Nissewaard.

Tellussen 
Op 3 oktober worden op verschillende plekken langs de bestaande fietsroutes langs de Oude Maas en de Schenkelweg tellussen op het fietspad gelegd. Hiermee wordt het aantal fietsers in de richting van de Spijkenisserbrug gemeten. 

Enquête
Dinsdag 4 oktober worden in de ochtendspits op drie locaties flyers uitgedeeld. Op de flyers staat een link naar een enquête op internet. Deze enquête is vooral bedoeld voor alle forenzen die in Spijkenisse wonen en in de regio werken en hiervoor met de auto en/of de fiets van de Spijkenisserbrug gebruik maken. Met de resultaten van de enquête krijgt de gemeente informatie hoe ze het gebruik van de fietspaden zo goed mogelijk kan verbeteren. Daarnaast wil de gemeente graag inzicht krijgen in eventuele ontbrekende schakels en de voordelen en het gebruik die de nieuwe fietspaden rondom de Spijkenisserbrug op gaan leveren. De aanpassingen aan de fietsinfrastructuur rondom de Spijkenisserbrug en De Haven moeten er toe leiden dat fietsers in ieder jaargetijde prettig, direct, veilig en snel (van en naar hun werk) kunnen fietsen. 

 De enquête is van 3 tot en met 13 oktober ook in te vullen op www.fietsoprit.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant