Er werd direct gebruik gemaakt van de speelmogelijkheden. Fotografie: René Bakker.
Er werd direct gebruik gemaakt van de speelmogelijkheden. Fotografie: René Bakker.

Nieuw speelveld Schaduwgras schot in de roos

Actueel 274 keer gelezen

Spijkenisse – Met rake schoten in het doel van het nieuwe kunstgras voetbal- en basketbalveld, werd vanmiddag door kinderen uit de buurt de geheel vernieuwde speelplek bij het Schaduwgras in gebruik genomen. Wethouder Hamerslag was aanwezig bij de (her)opening.

Op de plek was tot enige tijd geleden alleen een voetbalveldje. Samen met een kleine veertig bewoners uit de wijk, gemeente en woningbouwverenigingen is vorig jaar een ontwerp gemaakt voor de herinrichting. Zo werd een mooie groene speelplek gemaakt voor kinderen van alle leeftijden in Zuidwest Spijkenisse. Behalve het grote veld werden een pannaveldje,  glijbaan, mega schommel, klimnet en wip gerealiseerd. Voor de toestellen werden robuuste houten en vandalisme bestendige materialen gebruikt. Direct al werd op deze zonnige vrije woensdagmiddag druk gebruik gemaakt van alle speeltoestellen.

De vernieuwde speelplek maak deel uit van het wijkontwikkelingsplan. De gemeente Nissewaard en de wooncorporaties Woonbron, Leeuw van Putten en Maasdelta hebben in 2013 met de ondertekening van een wijkontwikkelingsplan de handen ineen geslagen om de leefbaarheid in Spijkenisse Zuidwest te verbeteren. In het plan worden acties en randvoorwaarden hiervoor omschreven. Ook sociale partners en bewoners denken mee en leveren bijdragen hieraan.  

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant