Afbeelding

Sam's Kledingactie voor hulp aan ontheemde Nepalezen

Actueel 83 keer gelezen

Spijkenisse - Sam's Kledingactie gaat weer van start in Spijkenisse. Doe mee en steun Cordaid Mensen in Nood met hun hulp aan ontheemde Nepalezen. U kunt uw gebruikte kleding, schoenen en huishoudtextiel inleveren op onderstaande adres(sen):
 
Michaelkerk, Anjerplein 1
Op 1 oktober van 10:00 tot 12:00

Felicitaskerk, Hekelingseweg 15
Op 1 oktober van 10:00 tot 12:00

De opbrengst van de ingezamelde kleding is bestemd voor hulp aan 500 ontheemde Nepalese families. Door aardbevingen en overstromingen hebben zij het afgelopen jaar familieleden verloren, zijn hun dorpen verwoest en is landbouwgrond vernietigd. Nu leven deze mensen, vooral vrouwen en kinderen, in tentenkampen. Na de eerste noodhulp is Cordaid Mensen in Nood begonnen met een wederopbouwprogramma.
 
Verticale moestuintjes
Onderdeel van dat programma is de aanleg van verticale moestuintjes zodat deze families weer zelf hun eten kunnen verbouwen. En door een slim irrigatiesysteem bespaart men ook nog eens veel schaars water. Daarnaast volgt deze groep diverse cursussen zoals houwbewerking en metselen zodat ze ook weer een eigen inkomen kunnen verwerven.
 
Help mee en doneer kleding
Dankzij uw kledingdonaties kan Cordaid Mensen in Nood samen met lokale hulporganisaties deze arme groep mensen structureel helpen en zorgen dat zij weer een menswaardig bestaan kunnen leiden. Een terugkeer naar hun oude leefomgeving is geen optie. Er is een zeer grote kans op nieuwe aardbevingen en overstromingen op de plek waar deze families vroeger woonden.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant