Dave Leurs schiet in zijn 200-ste wedstrijd de 3-1 voor zijn SC Botlek binnen. Fotografie: Peter de Jong.

SC Botlek scoort zevenklapper tegen NBSVV

Sport 303 keer gelezen

Spijkenisse- De doelpunten bij SC Botlek tegen NBSVV vielen in de productieve en zinderende derde klasse D als rijpe appelen van de boom, waarbij de Spijkenissers met 7-4 (4-3) aan het langste eind trokken.

'Het was voor het publiek een vermakelijke wedstrijd waarbij wij meer scoorden dan de tegenstander', glunderde trainer Richard Koutstaal van oor tot oor. 'We zijn eigenlijk niet in de problemen geweest, hoewel zij uit voornamelijk stilstaande momenten toch nog tot 3-3 terug kwamen. Voor het overige hebben we de hele wedstrijd gedomineerd.' Vooraf aan de wedstrijd werd Dave Leurs gehuldigd voor zijn tweehonderdste (!) wedstrijd. Het feestvarken scoorde zelf uit een vrije trap ook de belangrijke treffer: 3-1. Het feest werd al na tien minuten ingeluid door Mike Kortsmit. De spits ontpopte zich als de grote man door drie keer raak te mikken. Een domper op de wedstrijd was de rode kaart van Jordy de Winter op slag van rust. 'De scheids dacht dat Jordy een elleboogstoot gaf, maar daar was geen sprake van. Desondanks domineerden we met tien man ook in de tweede helft.' De overige doelpunten kwamen van Kevin de Faria en John Ackon (2 keer). SC Botlek speelt aanstaande zaterdag op De Brug de topper tegen FC Vlotbrug.

SC Botlek: Kevin Rijsdijk; Kevin Michilsen, Dave Leurs (43. Shurnel René Jean Francois), Mike Loendersloot, Marvin van den Ende; Glenn Meles (80. Justin van den Berg), Quincy de Lobel, Jordy de Winter; Kevin de Faria (60. John Ackon), Mike Kortsmit, Patrick Klaris.