Spijkenisse geeft Ajax het nakijken. Fotografie: Peter de Jong.

Spijkenisse laat zich niet verrassen door Ajax

Sport 303 keer gelezen

Spijkenisse- Spijkenisse heeft zich door een eclatante 3-1 (1-1) overwinning tegen Ajax AFC genesteld in de kopgroep van de hoofdklasse A.

De Spijkenissers, met assistent-trainer Cees van Sintmaartensdijk op de bank voor de geschorste Peter Wubben, drongen de zaterdagtak van de Amsterdammers ver terug op eigen helft. Na kansen voor Etienne Mariana, Daan Bourgonje en Felino Jardim schoot Michael van Dommelen een voorzet van Serginio van Axel Dongen tegen het garen: 1-0. Nadat de thuisclub met een schot op de paal nog goed was weggekomen, kwamen de bezoekers op slag van rust terug tot 1-1. Ajax drong in de tweede helft sterk aan, maar naarmate de wedstrijd vorderde nam Spijkenisse het heft in handen, creëerde zich weer kansen, maar Daan Bourgonje en uitblinker Marvin van der Pluijm zagen hun inzetten stranden op de Amsterdamse doelman. Michael van Dommelen had pech met een schot op de lat. Dustin Mijnders voorkwam aan de andere kant op de doellijn een achterstand. Eric Polet doorbrak de spanning door een afvallende bal met een ferme uithaal tegen het garen te jagen: 2-1. Nadat Marvin van der Pluijm enkele minuten voor tijd de paal had geraakt, kreeg de aanvaller even later een strafschop mee. Michael van Dommelen maakte vanaf de stip geen fout: 3-1. 'Het was geen hoogstaande wedstrijd, maar wel een wedstrijd met twee voetballende ploegen. Ajax heeft beslist ook geen slechte ploeg. We zijn een kwartier voor en een kwartier na rust enigszins in de verdrukking geweest. Deze overwinning was na een reeks van gelijke spelen welkom. De positie op de ranglijst zo vlak achter de top ziet er nu een stuk leuker uit', aldus trainer Peter Wubben. Spijkenisse speelt aanstaande zaterdag in Gouda de topper tegen Jodan Boys.

Spijkenisse: Dyron Bijl; Etienne Mariana, Eric Polet, Vincent Verbond, Jeffrey Schenk; Sander Barragan, Daan Bourgonje (57. Dustin Mijnders), Felino Jardim (85. Shane van den Engel); Marvin van der Pluijm; Michael van Dommelen, Serginio van Axel Dongen (88. Houdoe).