Afbeelding

Kans op herhaling misbruik is groot

Juridisch 178 keer gelezen

Dordrecht – Vandaag is de rechtbank in Dordrecht gestart met  de inhoudelijke behandeling van de zaak tegen Danny D, die o.a. schuldig wordt geacht aan misbruik van de destijds 13-jarige Lisa uit Spijkenisse. 

In de pagina's lange dagvaarding wordt gesproken over verkrachting, het plegen van ontuchtige handelingen maar ook het vervaardigen en in bezit hebben van kinderporno. In totaal gaat het om 17 meisjes waarvan de politie afbeeldingen heeft kunnen identificeren.

D. deed zich op een chatsite voor als 14-jarige en wist zo het vertrouwen van Lisa te wekken, maar ook van andere meisjes. In werkelijkheid is hij 42. De man chatte met meisjes uit heel Nederland. Als ze hem wilden ontmoetten, hield hij de boot af maar op een gegeven moment werd de verleiding te groot en dan maakte hij toch een afspraak. Zo ontmoette hij Lisa tweemaal in Spijkenisse en gaf hij haar een OV-kaart. Op een gegeven moment lokte hij haar weg van de camping en nam haar mee naar Alphen aan de Rijn, waar hij haar misbruikte. Vijf dagen later vond de politie Lisa in een lijnbus en kon D. ingerekend worden.

De verdachte ging de fout in terwijl hij nog in zijn proeftijd zat. Hij is eerder veroordeeld voor het verleiden van een meisje in 2011 en daarvoor stond nog een voorwaardelijke straf open van 204 dagen, naast een proeftijd van drie jaar. Op dit moment zit D. in een penitentiair psychiatrisch centrum, waar hij behandeld wordt. Volgens gedragsdeskundigen realiseert hij zich niet wat hij bij de meisjes heeft aangericht. De kans op herhaling is groot.

Het OM heeft de eis nog niet kenbaar gemaakt, maar de rechter spreekt al over tbs. Alleen moet het met dwangverpleging of voorwaarden worden? De eerste vorm kan eindeloos verlengd worden, tbs met voorwaarden is maximaal negen jaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant