Hockeyers Spijkenisse kennen valse competitiestart

Sport 141 keer gelezen

Dordrecht- De hockeyers van HV Spijkenisse hebben na de nederlaag van vorige week tegen Hoeksche Waard ook in en tegen Dordrecht met 4-1 (3-0) het onderspit moeten delven.

'We zijn goed en geconcentreerd begonnen, maar volgens de scheidsrechter werd er een speler van Dordt onreglementair uit zijn evenwicht gebracht waardoor we op een strafcorner op achterstand kwamen', hekelde coach Erik Beekman het optreden van de scheidsrechters. 'De derde tegentreffer kreeg Mitchel Veloo de bal via zijn stick op de schoen. Normaal gesproken is dat een strafcorner, maar tot onze verbazing gaf hij een strafbal en stonden we met 3-0 achter. Ik heb de spelers tijdens de rust gezegd harder te moeten werken en scherper moesten zijn. Maar net uit de kleedkamer kregen we meteen een psychische tik om de oren en was de wedstrijd met 4-0 gespeeld. We speelden qua inzet en rust geen beste wedstrijd. De scheidsrechter hielp ook niet echt mee. Dat neemt niet weg dat we met z'n allen de hand in eigen boezem moeten steken.' Boris de Puij scoorde tegen voor de HV. 'Coen Weijmar viel vorige week uit met een zware knieblessure en zijn hem minimaal twee maanden kwijt. Coen is een belangrijke man in deze jonge groep. Na een goede voorbereiding kampen de spelers kennelijk met competitiespanning en dat moet er uit', aldus Erik Beekman. Spijkenisse speelt aanstaande zondag om 14.45 uur op het sportpark Groenewoud tegen HV Westland.

HV Spijkenisse: Tim Graafland; Marco Molendijk, Mitchel Veloo, Nino Bellaard, Jyrke Steen; Hugo Geurts, Fabian Bellaard, Alain Noels; Mike Maters, Boris de Puij, Vincent Buik. Matthijs Schoon, Sam Hart, Rens van der Kooij, Stijn Geurts en Wouter Kelly kwamen ook in actie.